skład / składniki
metoda gotowania
o nazwie można powiedzieć, że jest to tautologia. Tak, nic takiego, To właśnie pomidory w pomidorach, tylko tak i nic innego. Niektóre przepisy kulinarne przychodzą do nas z zewnątrz, niektóre generujemy sami, ten-Siedem pierwszego i drugiego. Nie ma w tym nic zbędnego, uwierz mi i spróbuj. Jedzenie najwyższej klasy, to docenisz zarówno Ciebie, jak i Twoich gości. Dobry dodatek do ziemniaków lub możesz dodać do zupy dla koloru i smaku.
weź pomidory, pomarszczone i przejrzałe. Dokładnie umyj i gotuj, dodając szklankę wody. Gotuj przez co najmniej 2 godziny, mieszając, aby się nie przypaliły.
ale teraz bierzemy pomidory, dojrzałe, mocne, gęste. Myję je również w durszlaku we wrzącej wodzie na minutę lub półtorej. A potem szybko w zimnej wodzie i bez problemu obieramy je ze skóry.
zmiel nasze gotowane pomidory i ustaw je na wolnym ogniu, gotuj i gotuj przez kolejne trzy godziny. Nie zapomnij posolić według własnych upodobań.
sterylizujemy słoiki, wkładamy do nich nagie pomidory ciasno, wrzucamy ziarna pieprzu na wierzch i napełniamy nasze pomidory. Przykryj pokrywkami i włóż do wrzącej wody do sterylizacji przez co najmniej pół godziny. Zwijamy, odwracamy. Chłodzimy powoli, pod ciepłym kocem.
voila! Przed tobą pomidory w pomidorach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g