skład / składniki
metoda gotowania
oczywiście przede wszystkim dobrze umyj wszystkie warzywa. Obierz buraki i marchewki, zetrzyj lub posiekaj w robocie kuchennym. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Czasami kroję marchewki w plasterki, a cebulę w półpierścienie. Wydaje mi się, że w ten sposób przyszła zupa okazuje się piękniejsza.
usuń łodygi z pomidorów i posiekaj w blenderze (możesz po prostu pokroić mniej). Szynkujemy kapustę.
teraz przenosimy wszystkie warzywa do dużego rondla: najpierw buraki, potem pomidory, marchew, cebulę, kapustę.
dodaj cukier, olej roślinny, sól, ocet do warzyw. Wszystko dobrze wymieszaj i podpal patelnię. Podczas gdy przyszły wkład jest na kuchence, nie zapomnij wysterylizować słoików i pokrywek.
doprowadź zawartość garnka do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj warzywa do miękkości (około 25 minut). Następnie układamy gotowy opatrunek w słoikach, zwijamy pokrywki. Owinąć kocem i pozostawić do ostygnięcia do góry nogami.
sos do barszczu na zimę z kapusty & nbsp;gotowy! Można go przechowywać nawet w temperaturze pokojowej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g