sos barszczowy na zimę z kapustą

chcesz szybko ugotować barszcz zimą? Przygotuj warzywa według tego przepisu! Ratunek dla tych, którzy nie mogą (dobrze lub nie chcą))) spędzać dużo czasu w kuchni. Jedna puszka opatrunku i lepiej jest wziąć słoiki o pojemności 0,5 litra, pomoże ugotować 4-5 litrów pysznego barszczu. Jeśli gotujesz tylko zupę warzywną, bez bulionu mięsnego, lepiej wziąć mniej wody, aby Barszcz był nasycony.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 73 % 11 g
75 kcal
IG: 36 / 0 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

oczywiście przede wszystkim dobrze umyj wszystkie warzywa. Obierz buraki i marchewki, zetrzyj lub posiekaj w robocie kuchennym. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Czasami kroję marchewki w plasterki, a cebulę w półpierścienie. Wydaje mi się, że w ten sposób przyszła zupa okazuje się piękniejsza.

usuń łodygi z pomidorów i posiekaj w blenderze (możesz po prostu pokroić mniej). Szynkujemy kapustę.

teraz przenosimy wszystkie warzywa do dużego rondla: najpierw buraki, potem pomidory, marchew, cebulę, kapustę.

dodaj cukier, olej roślinny, sól, ocet do warzyw. Wszystko dobrze wymieszaj i podpal patelnię. Podczas gdy przyszły wkład jest na kuchence, nie zapomnij wysterylizować słoików i pokrywek.

doprowadź zawartość garnka do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj warzywa do miękkości (około 25 minut). Następnie układamy gotowy opatrunek w słoikach, zwijamy pokrywki. Owinąć kocem i pozostawić do ostygnięcia do góry nogami.

sos do barszczu na zimę z kapusty & nbsp;gotowy! Można go przechowywać nawet w temperaturze pokojowej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy