Cherry we własnym soku na zimę

Przygotuj wiśnie na zimę, na pewno nie pożałujesz! Wiśnie we własnym soku są bardzo łatwe do przygotowania na zimę. Każdy pomidor pozostaje gęsty, jakby całkowicie świeży, to dlatego, że owoce nie nadają się do intensywnej obróbki cieplnej. W przypadku nadzienia pomidorowego pomidor nie musi być usuwany ze skóry, ale jeśli chcesz, możesz to zrobić. Wiśnie są szybko spożywane, a nadzienie można wykorzystać do przygotowania innych potraw.
lobodaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
22 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 1 h

usuwamy łodygi z wiśni, sortujemy, owoce powinny być wolne od plam i innych śladów zepsucia, gęste i dojrzałe. Wybrane pomidory. Przygotowane wiśnie układamy w słoikach, zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 7 minut.

umyj zwykłe pomidory, zmiel je blenderem w puree ze skórką. Wlej cukier i sól do powstałego pomidora, Wyślij do ognia, gotuj przez 5 minut od momentu wrzenia, usuń piankę w tym procesie. Wlej ocet do sosu pomidorowego, wymieszaj, usuń z ognia.

spuszczamy wodę ze słoików, a na jej miejsce wlewamy nadzienie pomidorowe, zwijamy puszki blaszanymi pokrywkami, odwracamy do góry nogami i owijamy ciepłym kocem. Po całkowitym ochłodzeniu, a to około dnia, puste miejsca są przenoszone do stałego miejsca przechowywania, do piwnicy lub piwnicy.

pyszne kęsy wiśni dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy