pomidory papryka przez maszynkę do mięsa na zimę

Przygotowanie pomidorów i pieprzu jest przydatne dla każdej gospodyni domowej! Pomidory papryka przez maszynę do mięsa na zimę to tylko ratunek. Świetnie nadaje się do przygotowywania różnych sosów, sosów, smażenia na pierwsze dania i wiele innych rzeczy. Przygotowanie jest proste, doskonale przechowywane, więc polecam gotowanie!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
30 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zamknąć pomidory i paprykę przez maszynę do mięsa? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Oczywiście taki preparat należy przygotować w sezonie warzywnym, dlatego pomidory i papryka potrzebują świeżych, gruntowych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pomidory i paprykę, Usuń szypułki, usuń również nasiona z papryki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przełóż warzywa przez maszynę do mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę, posiekaj blenderem. Do siekania cebuli polecam użyć blendera, a nie maszynki do mięsa - dzięki temu cebula nie będzie wodnista, a gotowe danie będzie miało bardziej jednorodny texuu z małymi kawałkami cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz wszystko w rondlu z grubym dnem - w takim naczyniu nasz przedmiot nie spali się podczas gotowania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cukier.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść na małym ogniu i gotuj przez 40 minut, ciągle mieszając.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Czas gotowania można wydłużyć, koncentrując się na żądanej gęstości przedmiotu obrabianego. W końcu pomidory są zarówno bardziej, jak i mniej wodniste, więc zobacz, że gotowe danie nie byłoby zbyt miękkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Sterylizuj słoiki w dowolny dogodny sposób. Wkładam słoiki z wodą do kuchenki mikrofalowej na 5-7 minut. Ale możesz je wysterylizować w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 15 minut. Lub włóż łyżkę do każdego słoika, aby słoik nie pękł, zalej wrzącą wodą i pozostaw na 5 minut. Następnie spuść wodę. Lub po prostu trzymaj puszki na parze. Wybierz dogodną dla siebie metodę sterylizacji. Gotuj pokrywki przez 5 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż masę pomidorowo-pieprzową na gorąco w słoikach i szczelnie zamknij pokrywkami lub zwiń. Sterylizacja nie jest wymagana, taki przedmiot jest przechowywany w chłodnym miejscu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

pamiętaj, że przyprawy takie jak sól, cukier, a także ocet i jego substytuty są używane w przepisach na preparaty na zimę nie tylko ze względu na smak, ale przede wszystkim jako konserwanty. Dlatego w żadnym wypadku nie należy zmniejszać stężenia soli i cukru, a także zastępować octu (esencji) słabszym stężeniem niż wskazano w przepisie, w przeciwnym razie ocet (sól/cukier) nie pokaże swoich właściwości konserwujących, a przedmiot zostanie zepsuty.

aby dżem nie był kwaśny, a słoik z ogórkami nie eksplodował, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy