Krem Marshmallow

delikatny krem z pianki marshmallow to wspaniała uczta. Kilka lat temu zrobiłam taki krem z roztopionych pianek. Tym razem postanowiłem po prostu ubić śmietaną, aż będzie gładka. Nawiasem mówiąc, możesz wziąć śmietanę 33% i ubić na puszystość i osobno, aż będzie gładka, zmielić pianki, a następnie ubić wszystko razem. Więc masa okaże się bardziej bujna i przewiewna. W obu przypadkach uzyskuje się kremy deserowe, które nie zachowują kształtu. Jeśli potrzebujesz kremu marshmallow do ciasta, lepiej ubić pianki z miękkim masłem.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 30 % 13 g
węglowodany 66 % 29 g
301 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pianki na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż pianki do blendera, wlej śmietanę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij wszystko, aż będzie gładkie. Musisz ubijać przez długi czas, aby uzyskać gładką jednorodną masę bez ziaren.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Lepiej jest natychmiast użyć gotowego kremu, ponieważ po pewnym czasie serwatka zacznie się wyróżniać ze śmietany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marshmallow - 304   kcal/100g
  • Pianki w czekoladzie - 396   kcal/100g

Podobne przepisy