skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Umyj i obierz warzywa, umyj i osusz warzywa.
Krok 2:
Zetrzyj białą rzodkiewkę i marchewkę na koreańskiej marchwi. Posiekaj białą kapustę, dodaj i pamiętaj rękami.
Krok 3:
Drobno posiekaj brokuły.
Krok 4:
Podobnie drobno posiekaj warzywa.
Krok 5:
Do sosu sałatkowego połącz majonez i śmietanę. Lepiej wziąć domowy majonez. Z kwaśną śmietaną sałatka wypuszcza dużo soku, więc jeśli gotujesz na przyszłość dla gości, dopraw sałatkę tylko majonezem, bez kwaśnej śmietany. Jeśli jesteś na diecie, wręcz przeciwnie, weź tylko śmietanę.
Krok 6:
Dodaj musztardę i czarny pieprz do sosu.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj dressing. W razie potrzeby możesz dodać 1-2 łyżeczki.cukier.
Krok 8:
W wygodnej misce ułóż warzywa i zioła.
Krok 9:
Dodaj opatrunek.
Krok 10:
Wymieszaj, w razie potrzeby dodaj sól i przyprawy.
Krok 11:
Sałatka z białej rzodkiewki jest gotowa.
miłego!
P. S. Jak dla mnie orzechy włoskie i kilka kropli miodu bardzo proszą o tę sałatkę. Następnym razem dodam i spróbuję.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g