Sałatka z kapustą, pomidorami i papryką na zimę bez sterylizacji

Oryginalny kęs ze świeżych zdrowych produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie sałatki warzywnej z białej kapusty z pomidorami, papryką i marchewką bez sterylizacji na zimę, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
66 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować sałatkę warzywną ze świeżej białej kapusty z pomidorami, marchewką i papryką, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania oryginalnej sałatki warzywnej z kapustą na zimę bez sterylizacji.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby ugotować, weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego z całkowitej ilości, a następnie rozłóż pięćset gramów cebuli pokrojonej w małe półpierścienie i od czasu do czasu mieszając smaż na średniej temperaturze pieca, aż będzie złoty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dość drobno posiekaj jeden kilogram białej kapusty i włóż do obszernej emaliowanej miski, a następnie wlej czterdzieści gramów grubo zmielonej soli kuchennej, dwadzieścia gramów cukru do miski z kapustą i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj pięćset gramów marchewki, którą następnie włóż do wspólnej miski i dobrze wymieszaj z kapustą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż sok zostanie uwolniony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pięćset gramów papryki w paski, które następnie włóż do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jeden kilogram dojrzałych pomidorów na małe, dowolne kawałki, które następnie włóż do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę z warzywami na trzydzieści minut, aby uwolnić sok.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po upływie czasu wlej pozostały olej roślinny do miski z warzywami, dodaj do niej pięć liści laurowych, dziesięć do dwunastu groszków ziela angielskiego i umieść na kuchence.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce i ustaw kuchenkę na nieco wyższą niż średnia, a następnie przykryj miskę pokrywką i zagotuj warzywa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj warzywa ugotowane w misce, a następnie przykryj miskę pokrywką i kontynuuj gotowanie sałatki przez dziesięć minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po upływie czasu dodaj jedną łyżkę deserową 70% esencji octu do miski z sałatką, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj gotowanie sałatki przez kolejne dwie do trzech minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ugotowaną sałatkę ułóż na gorąco w wysterylizowanych słoikach i uszczelnij je do samej góry.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Szczelnie zamknij słoiki z sałatką za pomocą nowych, wysterylizowanych pokrywek.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Odwróć zamknięte słoiki i sprawdź, czy nie są szczelne, a następnie przykryj górę, aż całkowicie ostygnie ciepłym kocem lub kocem.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie sałatki warzywnej z białej kapusty z pomidorami, cebulą, marchewką i papryką bez sterylizacji na nadchodzącą zimę! Pamiętaj, aby przygotować bardzo smaczną oryginalną sałatkę ze świeżej kapusty z dodatkiem warzyw na zimę, która idealnie komponuje się z ziemniakami, różnymi dodatkami i na pewno nie pożałujesz! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy