skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować sałatkę warzywną ze świeżej białej kapusty z pomidorami, marchewką i papryką, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania oryginalnej sałatki warzywnej z kapustą na zimę bez sterylizacji.
Krok 2:
Aby ugotować, weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego z całkowitej ilości, a następnie rozłóż pięćset gramów cebuli pokrojonej w małe półpierścienie i od czasu do czasu mieszając smaż na średniej temperaturze pieca, aż będzie złoty.
Krok 3:
Dość drobno posiekaj jeden kilogram białej kapusty i włóż do obszernej emaliowanej miski, a następnie wlej czterdzieści gramów grubo zmielonej soli kuchennej, dwadzieścia gramów cukru do miski z kapustą i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Weź grubą tarkę i zetrzyj pięćset gramów marchewki, którą następnie włóż do wspólnej miski i dobrze wymieszaj z kapustą.
Krok 5:
Włóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż sok zostanie uwolniony.
Krok 6:
Pokrój pięćset gramów papryki w paski, które następnie włóż do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7:
Pokrój jeden kilogram dojrzałych pomidorów na małe, dowolne kawałki, które następnie włóż do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę z warzywami na trzydzieści minut, aby uwolnić sok.
Krok 8:
Po upływie czasu wlej pozostały olej roślinny do miski z warzywami, dodaj do niej pięć liści laurowych, dziesięć do dwunastu groszków ziela angielskiego i umieść na kuchence.
Krok 9:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i ustaw kuchenkę na nieco wyższą niż średnia, a następnie przykryj miskę pokrywką i zagotuj warzywa.
Krok 10:
Wymieszaj warzywa ugotowane w misce, a następnie przykryj miskę pokrywką i kontynuuj gotowanie sałatki przez dziesięć minut.
Krok 11:
Po upływie czasu dodaj jedną łyżkę deserową 70% esencji octu do miski z sałatką, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i kontynuuj gotowanie sałatki przez kolejne dwie do trzech minut.
Krok 12:
Ugotowaną sałatkę ułóż na gorąco w wysterylizowanych słoikach i uszczelnij je do samej góry.
Krok 13:
Szczelnie zamknij słoiki z sałatką za pomocą nowych, wysterylizowanych pokrywek.
Krok 14:
Odwróć zamknięte słoiki i sprawdź, czy nie są szczelne, a następnie przykryj górę, aż całkowicie ostygnie ciepłym kocem lub kocem.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie sałatki warzywnej z białej kapusty z pomidorami, cebulą, marchewką i papryką bez sterylizacji na nadchodzącą zimę! Pamiętaj, aby przygotować bardzo smaczną oryginalną sałatkę ze świeżej kapusty z dodatkiem warzyw na zimę, która idealnie komponuje się z ziemniakami, różnymi dodatkami i na pewno nie pożałujesz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g