Puree z jabłek z cytryną na zimę bez sterylizacji

Naturalne witaminy wzmacniające odporność! Bardzo prosty przepis na przygotowanie jednorodnego musu jabłkowego ze świeżych pachnących owoców na nadchodzącą zimę bez sterylizacji, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 14 g
63 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować naturalne puree ze świeżych jabłek bez sterylizacji, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania jednorodnego musu jabłkowego na nadchodzącą zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić mus jabłkowy, weź obszerną emaliowaną miskę i pokrój w nią trzy kilogramy wstępnie dobrze umytych świeżych jabłek na dowolne średnie kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej trzysta mililitrów wody do miski z pokrojonymi jabłkami i umieść na kuchence.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj miskę pokrojonymi jabłkami pokrywką, a następnie Ustaw kuchenkę na nieco wyższą niż średnia i mieszając, zagotuj jabłka dwa do trzech razy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po dwudziestu minutach wymieszaj jabłka w misce, a następnie ponownie przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie jabłek przez kolejne piętnaście minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po upływie czasu wyjmij miskę z pieca, a następnie weź blender i zmiel jabłka, aż powstanie gładkie puree.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej sto pięćdziesiąt do dwustu gramów cukru do miski z musem jabłkowym, w zależności od odmiany i słodyczy jabłek.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj cukier z musem jabłkowym w misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść miskę musu jabłkowego na kuchence, a następnie przykryj pokrywką i aby cukier lepiej się rozpuścił, gotuj puree na średniej temperaturze pieca przez około dziesięć do piętnastu minut, wielokrotnie mieszając.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej pół łyżeczki kwasu cytrynowego do miski z musem jabłkowym i dobrze wymieszaj, a następnie przykryj miskę pokrywką na jedną do dwóch minut i wyłącz piec.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ułóż ugotowany mus jabłkowy na samej górze wstępnie dobrze umytych i wysterylizowanych słoików.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Szczelnie zamknij słoiki z musem jabłkowym wysterylizowanymi pokrywkami, a następnie odwróć je i sprawdź, czy nie są szczelne, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie całkowicie naturalnego, zdrowego i bardzo smacznego musu jabłkowego na nadchodzącą zimę bez sterylizacji! Aby wzmocnić odporność dzieci w sezonie zimowym i nie tylko, potrzebne są witaminy, dlatego zalecamy przygotowanie naturalnego musu jabłkowego na zimę! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy