skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować naturalne puree ze świeżych jabłek bez sterylizacji, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania jednorodnego musu jabłkowego na nadchodzącą zimę.
Krok 2:
Aby zrobić mus jabłkowy, weź obszerną emaliowaną miskę i pokrój w nią trzy kilogramy wstępnie dobrze umytych świeżych jabłek na dowolne średnie kawałki.
Krok 3:
Wlej trzysta mililitrów wody do miski z pokrojonymi jabłkami i umieść na kuchence.
Krok 4:
Przykryj miskę pokrojonymi jabłkami pokrywką, a następnie Ustaw kuchenkę na nieco wyższą niż średnia i mieszając, zagotuj jabłka dwa do trzech razy.
Krok 5:
Po dwudziestu minutach wymieszaj jabłka w misce, a następnie ponownie przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie jabłek przez kolejne piętnaście minut.
Krok 6:
Po upływie czasu wyjmij miskę z pieca, a następnie weź blender i zmiel jabłka, aż powstanie gładkie puree.
Krok 7:
Wlej sto pięćdziesiąt do dwustu gramów cukru do miski z musem jabłkowym, w zależności od odmiany i słodyczy jabłek.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj cukier z musem jabłkowym w misce.
Krok 9:
Umieść miskę musu jabłkowego na kuchence, a następnie przykryj pokrywką i aby cukier lepiej się rozpuścił, gotuj puree na średniej temperaturze pieca przez około dziesięć do piętnastu minut, wielokrotnie mieszając.
Krok 10:
Wlej pół łyżeczki kwasu cytrynowego do miski z musem jabłkowym i dobrze wymieszaj, a następnie przykryj miskę pokrywką na jedną do dwóch minut i wyłącz piec.
Krok 11:
Ułóż ugotowany mus jabłkowy na samej górze wstępnie dobrze umytych i wysterylizowanych słoików.
Krok 12:
Szczelnie zamknij słoiki z musem jabłkowym wysterylizowanymi pokrywkami, a następnie odwróć je i sprawdź, czy nie są szczelne, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie całkowicie naturalnego, zdrowego i bardzo smacznego musu jabłkowego na nadchodzącą zimę bez sterylizacji! Aby wzmocnić odporność dzieci w sezonie zimowym i nie tylko, potrzebne są witaminy, dlatego zalecamy przygotowanie naturalnego musu jabłkowego na zimę! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g