skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować makaron z warzywami na patelni, weź dość duży makaron (spirale, rogi, loki), mały w tym przypadku nie zadziała. Przygotuj także warzywa: bakłażan, pomidory, paprykę. Oprócz tych produktów możesz użyć marchwi, cebuli, cukinii, kalafiora. Aby danie było soczyste, należy użyć soczystych dojrzałych pomidorów.
Krok 2:
Bakłażan, papryka i pomidory opłucz. Oberżyny odetnij końcówki i pokrój w kostkę, obierz paprykę, pokrój w kwadraty. Usuń skórkę z pomidorów, pokrój soczysty miąższ w kostkę.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej roślinny, połóż posiekany bakłażan. Smaż je lekko, aż lekko się zrumienią, od czasu do czasu mieszając szpatułką.
Krok 4:
Dodaj paprykę, smaż wszystko razem, aż będzie lekko miękka. Połóż pokruszony miąższ pomidora.
Krok 5:
Posolić warzywa, przyprawić do smaku. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż warzywa całkowicie zmiękną(10-15 minut).
Krok 6:
Włóż makaron do dużej ilości osolonej wody i po ugotowaniu gotuj do całkowitego ugotowania. Wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć. Umieść gotowy makaron z warzywami na patelni, wymieszaj.
Krok 7:
Trzymaj makaron z warzywami na ogniu przez chwilę i podawaj. Danie dobrze jest podawać na gorąco!
podczas serwowania uzupełnij makaron z warzywami na patelni posiekanymi świeżymi ziołami.
z przypraw wybierz te, które lubisz. Idealny jest przynajmniej czarny mielony pieprz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g