skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną owsiankę grochową z surowym wędzonym boczkiem, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Czterysta gramów posiekanego groszku myjemy dość dokładnie w głębokiej misce, a następnie wlewamy do niej zimną wodę, którą całkowicie zamykamy groszek.
Krok 3:
Wlej pół łyżki sody oczyszczonej do miski z groszkiem.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj groszek z sodą w misce i odstaw na trzydzieści minut.
Krok 5:
Pokrój sto gramów surowego boczku na dowolne kawałki.
Krok 6:
Rozłóż pokrojony na kawałki boczek na patelni i smaż go lekko na wysokim ogniu kuchenki.
Krok 7:
Dowolnie, ale nie za grubo, pokrój połowę dużej główki cebuli.
Krok 8:
Rozłóż posiekaną cebulę na patelni do boczku.
Krok 9:
Mieszając podsmaż cebulę na patelni z boczkiem, aż będzie przezroczysta, a następnie wyjmij patelnię z pieca.
Krok 10:
Bardzo dobrze spłucz groszek spuchnięty w misce pod bieżącą wodą, a następnie włóż go do rondla odpowiedniego do gotowania.
Krok 11:
Wlej półtora litra wody do garnka z groszkiem i umieść go na kuchence, zagotuj na wysokim ogniu.
Krok 12:
Usuń powstałą pianę z groszku gotowanego na patelni.
Krok 13:
Zamknij patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie groszku przez około piętnaście minut.
Krok 14:
Włóż ugotowany dressing z boczku z cebulą do garnka z groszkiem.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, a następnie zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie groszku na średnim ogniu kuchenki.
Krok 16:
Po dwudziestu minutach wlej sól do smaku na patelnię z owsianką grochową.
Krok 17:
Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie wyłącz kuchenkę, zamknij patelnię pokrywką i pozwól ugotowanej owsiance grochowej z boczkiem parzyć przez około pięć minut.
Krok 18:
Po pięciu minutach ułóż ugotowaną owsiankę grochową z boczkiem na porcjach i podawaj.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
groszek z mięsem i wędzonkami-prosty przepis krok po kroku! Obfite, smaczne i szybkie-pożywna, bardzo smaczna owsianka grochowa z mięsem i wędzonym mięsem! Gwarantuję, że danie takie jak groszek z delikatnym mięsem i aromatycznymi wędzonkami na śniadanie stanie się Twoim ulubionym daniem! Podaję krok po kroku, bardzo prosty przepis na jego przygotowanie, aby dziś był na twoim rodzinnym stole. Zobacz, jak szybko ugotować groszek z pachnącym boczkiem i pikantną cebulą w garnku, otrzymując zaskakująco zbilansowany lunch lub pełną kolację! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g