SOS Krasnodar z jabłkami pomidorami cynamonowymi na zimę
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Umyj pomidory, pokrój na dowolne kawałki, włóż do rondla, gotuj na parze. Ostudzić przetrzeć przez sito.
Krok 3:
Usuń rdzeń z jabłek, pokrój na kawałki, a także gotuj na parze, ostudź.
Krok 4:
Przetrzyj przez sito, powinno być puree.
Krok 5:
Puree jabłkowo-pomidorowe włożyć do rondla, wymieszać, gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, odparowując płyn.
Krok 6:
Dodaj przyprawy, cukier i sól do sosu, gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut.
Krok 7:
Dodaj posiekany czosnek i ocet, gotuj przez 5 minut.
Krok 8:
Wlać do słoików, zwinąć. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g