skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby przygotować ryż do Shake-maki, należy go umyć (bierze się specjalny ryż lub zwykły Krasnodar), pocierając dłońmi, w wodzie, wrzucić do durszlaka, włożyć do rondla i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut pod przykryciem. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut. R.nie otwierać. Wymieszaj wszystko do impregnacji-dressingu, wlej ryż, delikatnie wymieszaj i pozostaw na 20 minut.
2. Pokrój rybę na podłużne kawałki.
3. Połóż połowę nori na macie. Na górze, pozostawiając krawędź 1 cm, połóż ryż od środka do krawędzi (połowa nori potrzebuje 100-120 g gotowego ryżu). Połóż rybę na ścieżce. Użyj maty, aby zwinąć rolkę. Po zwilżeniu wolnej krawędzi wodą zabezpiecz.
4. Za pomocą noża zanurzonego w wodzie pokrój Shake-maki-najpierw na pół, potem na pół i jeszcze raz. Okazuje się, że 16 rzeczy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g