bułki Shake maki z okrągłym ryżem

Shake-maki - najprostsze bułki, lubiane przez wielu ze względu na ich czysty smak! Jest tyle rolek, że strasznie jest zacząć wymieniać. Nie zrobię tego-zaoferuję proste maki Shake.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 4 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 85 % 29 g
145 kcal
IG: 0 / 97 / 3

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Aby przygotować ryż do Shake-maki, należy go umyć (bierze się specjalny ryż lub zwykły Krasnodar), pocierając dłońmi, w wodzie, wrzucić do durszlaka, włożyć do rondla i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut pod przykryciem. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut. R.nie otwierać. Wymieszaj wszystko do impregnacji-dressingu, wlej ryż, delikatnie wymieszaj i pozostaw na 20 minut.
2. Pokrój rybę na podłużne kawałki.
3. Połóż połowę nori na macie. Na górze, pozostawiając krawędź 1 cm, połóż ryż od środka do krawędzi (połowa nori potrzebuje 100-120 g gotowego ryżu). Połóż rybę na ścieżce. Użyj maty, aby zwinąć rolkę. Po zwilżeniu wolnej krawędzi wodą zabezpiecz.
4. Za pomocą noża zanurzonego w wodzie pokrój Shake-maki-najpierw na pół, potem na pół i jeszcze raz. Okazuje się, że 16 rzeczy.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy