kanapki z wątróbką dorsza, ogórkiem, jajkami

Szybki, prosty i co najważniejsze bardzo smaczny!!! Wątroba dorsza jest magazynem wszystkich niezbędnych witamin, substancji biologicznie czynnych i minerałów. A co najważniejsze, jest niesamowicie smaczny i prosty w przygotowaniu. Oferuję prosty i szybki przepis na robienie kanapek z jajkami z wątroby dorsza z ogórkiem.
AnkdashAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 36 % 14 g
węglowodany 46 % 18 g
225 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

z wątroby dorsza spuść olej. Bochenek kroimy na kawałki o grubości 1 cm, Skórki możemy pozostawić lub pokroić do woli.
na drobnej tarce trzy ogórki, cebula, jajka na twardo, posiekaj warzywa.
otwórz słoik z wątróbką dorsza i połóż go na talerzu, pozwól olejowi spłynąć. Jajka gotujemy. Wymieszaj wszystkie produkty w jednej masie, mieląc wcześniej wątrobę dorsza widelcem. Na każdą kromkę chleba rozprowadzamy makaron i układamy kanapki & nbsp;z wątróbką dorsza, ogórkiem, jajkami na talerzu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wątroba dorsza w oleju - 613   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy