kanapki z wątróbką dorsza z jajkami ogórkowymi
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
z wątroby dorsza spuść olej. Bochenek kroimy na kawałki o grubości 1 cm, Skórki możemy pozostawić lub pokroić do woli.
na drobnej tarce trzy ogórki, cebula, jajka na twardo, posiekaj warzywa.
otwórz słoik z wątróbką dorsza i połóż go na talerzu, pozwól olejowi spłynąć. Jajka gotujemy. Wymieszaj wszystkie produkty w jednej masie, mieląc wcześniej wątrobę dorsza widelcem. Na każdą kromkę chleba rozprowadzamy makaron i układamy kanapki & nbsp;z wątróbką dorsza, ogórkiem, jajkami na talerzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątroba dorsza w oleju - 613 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g