skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Na początek kroimy nasze składniki: cebulę (2 szt.) w drobną kostkę. Czosnek i kiełbaski kroimy również dość grubo na średnie plastry. Smażyć cebulę i czosnek na oleju roślinnym. Pasujemy do przezroczystości i dodajemy kiełbaski. Smażyć przez 6-7 minut.
Krok 2:
2. Następnie dodaj pomidory, zmniejsz ogień i dodaj oregano .Pozostaw do ugaszenia na 20 minut.
Krok 3:
3. Podczas duszenia naszego sosu ugotujemy makaron.
Krok 4:
4. Dodaj posiekane warzywa i czerwone wytrawne wino do sosu. Na tym etapie musisz wyrównać smak z solą i cukrem.
Krok 5:
5. Wszystko gotowe, drodzy przyjaciele! Smacznego! Źródło Stary Sam
przygotowanie tego przepisu jest szybkie i łatwe. Koszty finansowe są niewielkie. Rezultatem jest obfity i smaczny makaron mięsny.
rozwijając geografię kuchni literackiej, z wielką przyjemnością chcę opowiedzieć o wspaniałym daniu autorstwa Petera Clemenza, jednego z głównych bohaterów książki Mario Puzo "Ojciec chrzestny".
kultowy film "Ojciec chrzestny" ma przepis na sos, który nam ujawnia
Peter Clemenza. To nie tylko sos ale sos do makaronu według prawdziwej włoskiej receptury. Ten sos pomidorowy do makaronu zainteresował mnie podczas pierwszego oglądania i niedawno zdałem sobie sprawę, że dobrze byłoby powtórzyć ten przepis z filmu.
makaron filmowy to świetny przykład kuchni włoskiej, w której kucharz spędza minimum czasu, jednocześnie uzyskując maksimum smaku. Czosnek, pomidory, cebula, kiełbaski - to wszystko praktycznie nie wymaga półfabrykatów, więc przygotowanie całego dania wraz z półfabrykatami zajmie nam nie więcej niż 30 minut! A na wyjściu otrzymamy pyszny makaron, który zostanie doprawiony włoskim sosem, bazylią i parmezanem.
Dziękuję Włochom za ten prosty przepis! I, jak już się dowiedzieliśmy, jest to również szybki przepis i jak pyszny jest... Nie traćmy czasu, chodźmy!
pyszne, szybkie, proste i legendarne! Zmień się w bohatera filmu na czas gotowania!
nasz kanał kulinarny ma przyjemność Cię powitać!
Stary Sam
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g