skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj cały zestaw składników dla cooksi po koreańsku na liście. Filet z kurczaka, warzywa, moje warzywa, obieramy marchewkę z cebuli.
Krok 2:

Przygotuj bulion, w tym celu napełnij filet z kurczaka 1,5 l wody i podpal patelnię. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę, dodaj pół łyżeczki soli i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Krok 3:

Następnie przygotuj smażone warzywa. Aby to zrobić, pokrój cebulę w kostkę.
Krok 4:

Marchewki w trzech małych słomkach na koreańskiej tarce do marchwi.
Krok 5:

Wlej olej roślinny na patelnię, rozłóż marchewkę i cebulę, dodaj Koreańskie przyprawy do marchwi i smaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będą miękkie.
Krok 6:

Po 5 minutach wyciśnij czosnek do marchwi przez prasę, wymieszaj i wyłącz ogień.
Krok 7:

Marchewki smażone z cebulą i czosnkiem układamy na talerzu i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 8:

Następnie ugotuj omlet. Rozbij jajka do miski, dodaj szczyptę soli i lekko ubij, aż będą gładkie.
Krok 9:

Wlej masę omletową na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem roślinnym i smaż cienkie omlety, takie jak naleśniki, na średnim ogniu przez około minutę z każdej strony. Dwa jajka tworzą 2 cienkie omlety.
Krok 10:

Następnie obracamy omlety w tuby.
Krok 11:

Omlety zwinięte w tuby kroimy w poprzek-okazuje się długi makaron.
Krok 12:

W tym czasie gotowano filet z kurczaka i bulion, wyjmujemy patelnię z pieca, wyjmujemy filet z bulionu i przenosimy na talerz, aby ostygł.
Krok 13:

Przez 3 minuty gotuj spaghetti w osolonej wodzie, a następnie wrzuć do durszlaka i spłucz zimną przegotowaną wodą.
Krok 14:

Następnie przygotujemy warzywa, które trafiają do zupy na surowo. Drobno posiekaj kapustę, jak na sałatkę.
Krok 15:

Wlej sos sojowy i ocet do posiekanej kapusty i wymieszaj.
Krok 16:

Podobnie jak marchewka, posiekaj ogórek na cienkie paski.
Krok 17:

Drobno posiekaj wszystkie warzywa: koperek, bazylię, kolendrę i zieloną cebulę.
Krok 18:

Pokrój pomidora na małe kawałki.
Krok 19:

Gotowany filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę lub plasterki.
Krok 20:

Teraz zaczynamy rozkładać cooksy na porcje. Bierzemy głębokie talerze do zupy i do każdego kładziemy spaghetti na dnie. Połóż kawałki mięsa na spaghetti.
Krok 21:

Posyp mięso i spaghetti ziołami i zalej bulionem.
Krok 22:

A teraz resztę składników układamy w osobne stosy, wypełniając talerz do góry. Nie mieszaj. Posyp sezamem i ziołami na wierzchu. Cooksi po koreańsku jest gotowy, podajemy go natychmiast na stole jako zimną przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g







