skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Zaczynamy! Pokrój cebulę na małe kawałki, trzy imbir , posiekaj nasiona kminku i wyciśnij sok z cytryny.
Krok 2:
2.Następnie dodaj pozostałe składniki: czosnek, starty imbir i mielony kminek. Smażyć przez 2-3 minuty.
Krok 3:
3. Dodaj fasolę i pomidora. Dodaj kilka szczypt cukru, soli i pieprzu do smaku . Dusić wszystko przez 30-40 minut. lub do ugotowania fasoli.
Krok 4:
4. Po 20 minutach wykonujemy próbkę. Jeśli pomidorowi brakuje kwaśności, dodaj sok z cytryny. Dodam 1 łyżeczkę. następnie dodaj zielenie i pozostaw na kolejne 15 minut.
Krok 5:
5. Gotowe! Smacznego, drodzy przyjaciele! Źródło Stary Sam
post nie jest dietą, ale duchowym wyczynem mającym na celu oczyszczenie duszy, umysłu i ciała. Musisz przygotować się na to z wyprzedzeniem-z wyprzedzeniem zmniejszając ilość spożywanego jedzenia, tworząc menu na podstawie listy chudych potraw.Menu jest wybierane zgodnie z rodzajem postu. Warto również wziąć pod uwagę, że klasztorne zasady postu nie dotyczą wszystkich prawosławnych, w szczególności pracujących świeckich, uczniów i studentów.
czy lubisz bezmięsne posiłki? A co, jeśli powiem, że bezmięsne przepisy są nie tylko proste, ale i smaczne? Tak właśnie jest-w rzeczywistości w poście niekoniecznie jest świeże i bez smaku jedzenie, o wiele bardziej interesujące jest stworzenie prawdziwego zbilansowanego menu bezmięsnego, aw tym filmie pokażę Ci, jak sprawić, by post był smaczny!
ten prosty przepis może cię zaskoczyć, ponieważ przygotowanie zajmie nam tylko 5 minut! Możemy je zrobić dosłownie, gdy patelnia się nagrzewa. W tym przepisie głównym składnikiem jest fasola, a połączenie tymianku i imbiru nada jej niepowtarzalny smak i oczywiście pomidor! Gdzie jesteśmy bez pomidora.
to danie jest jak 3 w 1-jest zarówno niesamowitym dodatkiem, jak i pyszną przystawką, a nawet może działać jak oryginalne danie główne. To jeden z najbardziej oryginalnych sposobów gotowania fasoli. I jest niesamowicie pyszny!
smacznego ! Zawsze Twój, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g