skład / składniki
metoda gotowania
najpierw napełnij podudzie indyka zimną wodą, podpal i zagotuj wszystko. Gotuj do miękkości na średnim ogniu, przez godzinę. Nie zapomnij usunąć piany, która pojawi się podczas gotowania.
ugotowane mięso wyjąć z bulionu, pokroić na kawałki i oddzielić od kości. Włóż mięso do odcedzonego bulionu i ponownie podpal.
drobno posiekaj kapustę i dodaj do garnka do mięsa.
obierz warzywa-ziemniaki, buraki, cebulę i marchewkę.
pokrój ziemniaki w kostkę i dodaj do garnka, tuż za kapustą. Gotuj wszystko razem przez 15-20 minut.
zetrzyj marchewki na średniej tarce, drobno posiekaj cebulę. Smażyć posiekaną cebulę i marchewkę z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego przez 2-3 minuty. Wyślij gotową pieczeń na patelnię.
następnie zetrzyj obrane buraki na grubej tarce.
wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i smaż buraki przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj koncentrat pomidorowy do buraków i smaż wszystko razem jeszcze przez kilka minut.
włóż pieczone buraki do garnka. Natychmiast dodaj posiekany czosnek, liście laurowe i trochę zieleni. Doprowadź wszystko do wrzenia i natychmiast wyłącz. Po prostu nie gotuj, w przeciwnym razie Barszcz straci swój kolor.
zdejmij gotowy barszcz z ognia, przykryj i odstaw na co najmniej 30 minut.
podawaj gotowy barszcz z odrobiną śmietany.
Ogólnie rzecz biorąc, barszcz można gotować z dowolnego rodzaju mięsa i lushe wszystkiego, aby był na kości. To mięso na kości daje bulionowi ten sam apetyczny i pyszny napar.Aby przygotować barszcz z indyka, możesz wziąć dowolną część ptaka-podudzie, pierś, skrzydła.
aby uzyskać smak w barszczu, podczas gotowania możesz dodać trochę papryki i świeżych pomidorów.
taki barszcz można przygotować każdego dnia. Będzie to świetna opcja pierwszego dania do codziennego menu.
okazuje się bardzo smaczny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Podudzie z indyka - 142 kcal/100g