skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj potrawy do gotowania solanki. Będę gotować w multicookerze Panasonic, objętość zupy na wyjściu wynosi około 3 litrów. Wędliny mogą być absolutnie dowolne, mam carbonade i wędzone.
Krok 2:
Obraną cebulę pokroić w kostkę.
Krok 3:
Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4:
Zetrzyj również ogórki. Jeśli ich skóra jest szorstka, najpierw ją usuń.
Krok 5:
Pokrój kiełbasy w paski.
Krok 6:
Pokrój kiełbasy w paski.
Krok 7:
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 8:
Włącz tryb odpowiedni do smażenia na powolnej kuchence, mam Pieczenie przez 20 minut. włóż cebulę i marchewkę. Smaż je przez 5-7 minut pod pokrywką.
Krok 9:
Włóż ogórki, wymieszaj. Smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 10:
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż pod przykryciem do końca programu.
Krok 11:
Połóż pokrojoną kiełbasę i ziemniaki na warzywach. Zagotuj wodę w czajniku. Wlej wrzącą wodę do wolnowaru, aż osiągnie maksymalny poziom. Dodaj sól i pieprz, wymieszaj.
Krok 12:
Gotuj mieszankę w trybie Duszenia przez 2 godziny.
podczas serwowania włóż oliwki i kawałki cytryny do mieszanki. Możesz również dodać łyżkę kwaśnej śmietany i posypać ziołami.
praktyczne jest gotowanie mieszanki po wakacjach, kiedy pozostaje dużo mięsa i wędlin. Dobrze, jeśli produkty są różne: gotowane i wędzone. Doskonałe na kiełbaski i kiełbaski myśliwskie. Zupa okaże się jeszcze smaczniejsza, jeśli kiełbasy zostaną wstępnie lekko usmażone.
aby wzmocnić smak bulionu, podczas gotowania wlej trochę solanki z ogórków. Po prostu spróbuj to zrobić po ugotowaniu ziemniaków. Kwas zawarty w solance zapobiegnie ugotowaniu ziemniaków i pozostanie twardy. Pamiętaj, że solanka zastępuje część soli, więc jej ilość będzie musiała zostać zmniejszona.
zamiast koncentratu pomidorowego możesz wziąć z nich świeże pomidory lub sos.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Suszone mięso - 264 kcal / 100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g