Sernik na zimno bez pieczenia
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
w misce do ciasta ugniataj ciasteczka czekoladowe. Dodaj cukier i masło. Mieszaj, aż będzie gładka.
rozłóż warstwę powstałej mieszanki na dnie dzielonego naczynia do pieczenia, uformuj bok o wysokości 1,5-2 cm, pozostawiając część "ciasta" do dekoracji.
w innej misce połącz ser śmietankowy, syrop czekoladowy i mleko skondensowane. Odstawiać.
ubij śmietanę trzepaczką na stabilne szczyty, Dodaj do nich mieszankę serowo-czekoladową i mieszaj, aż będzie gładka.
rozłóż kremowe nadzienie na przygotowanej wcześniej bazie. Udekoruj wierzch.
przykryj i włóż do zamrażarki na co najmniej 6 godzin.
wyjmij z zamrażarki 30 minut przed podaniem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal / 100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g