Sałatka z awokado z paluszkami krabowymi
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Paluszki krabowe pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:
Ogórek umyć, osuszyć, a także pokroić w drobną kostkę.
Krok 4:
Awokado pokroić wzdłuż na dwie części. Wyjmij kość.
Krok 5:
Ostrożnie łyżką, uważając, aby nie uszkodzić ścian, wyjmij miazgę.
Krok 6:
Skrop wewnętrzne ściany awokado sokiem z cytryny, aby zapobiec brązowieniu. Miąższ skropić również sokiem z cytryny.
Krok 7:
Pokrój miąższ awokado w drobną kostkę.
Krok 8:
W salaterce połącz paluszki krabowe, awokado, i ogórek. Pieprz, dopraw majonezem.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Możesz podawać sałatkę w połówkach awokado, dzięki czemu będzie wyglądać bardziej spektakularnie.
Krok 11:
Udekoruj sałatkę ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g