makaron z piersiami kurczaka i pomidorkami koktajlowymi

Zachwyć swoich bliskich pysznym przepisem!Niezwykle prosty przepis. Tylko 4 kroki na pyszny obiad! Makaron z kurczakiem-łatwy, szybki i pyszny! Obiad i kolacja w pośpiechu! Zachwyć swoich bliskich pysznym przepisem! Niezwykle prosty przepis na włoską kuchnię w 30 minut!
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 19 % 7 g
węglowodany 46 % 17 g
205 kcal
IG: 12 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Włóż wodę i gotuj makaron przez około 8-10 minut .

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Opłucz i osusz pierś z kurczaka, a następnie pokrój ją na kawałki około 7-8 cm i smaż przez 2 minuty z każdej strony.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3.Dodaj tymianek, drobno posiekany czosnek i orzeszki piniowe .Następnie pomidory koktajlowe na pół i dodaj do kurczaka, soli, pieprzu, napełnij wszystko śmietaną i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4.Gotowe danie układamy na talerzu i posypujemy plasterkami migdałów. Smacznego! Źródło Stary Sam https://www.youtube.com/watch?v=VPzx_na1FHQ

makaron to najsłynniejsze zjawisko gastronomiczne we Włoszech! Słusznie zajmuje miejsce wizytówki kuchni włoskiej!
bez względu na to, jaki rodzaj makaronu preferują twoi bliscy, Z Każdym możesz przygotować doskonałe smaczne, pożywne danie. Wraz z mięsem z kurczaka i kremowym sosem zwykłych muszli, kokardek, rogów zamienia te produkty mączne z przaśnej kolacji w przyjemny i pyszny wieczór! . Piękne włoskie danie stanie się Twoim ulubionym, wystarczy raz ugotować je według jednego z wielu przepisów i potraktować swoje domowe.
niewiele osób wie, że makaron to danie główne, a nie dodatek. Przystawką jest dressing. Dopiero po zjedzeniu makaronu podaje się główne danie rybne lub mięsne. Mieszkańcy Włoch jedzą widelcem wszelkiego rodzaju spaghetti. Ale na odludziu używają prostszego sposobu-widelca i łyżki. Chociaż jest to uważane za brzydki gest. Różne regiony tego kraju mają swoje własne zasady.
ponieważ jest to danie dość kaloryczne, Włosi starają się spożywać je w porze lunchu. Kolacja u Sycylijczyków jest "zimna". Sałatki warzywne, tylko warzywa i lekkie przekąski.
ciekawe: prawidłowe ugotowanie makaronu nie oznacza spłukiwania go po ugotowaniu.

danie dla tych, którzy mają mało czasu, ale chcą rozpieszczać siebie i swoich krewnych pyszną i satysfakcjonującą kolacją bez większego wysiłku. Smacznego! Ciesz się bogatym smakiem włoskiego dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy