bursztynowy dżem jabłkowy z pomarańczami i cynamonem
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój pomarańcze na ćwiartki (wraz ze skórką), zalej szklanką wrzącej wody, gotuj do miękkości Skórki.
dodaj cukier, zagotuj syrop.
jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w małe plasterki, blanszować w wodzie 5 min.
włóż jabłka do gotowego syropu z pomarańczami i gotuj na małym ogniu, aż jabłka się ugotują.
pod koniec gotowania dodaj cynamon do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g