kompot z jabłek w trzylitrowym słoiku na zimę

kompot z ranetek będzie odpowiedni dla Twoich dzieci. W takim kompocie z Ranet na zimę dobrze jest dodać ciemne jagody dla koloru. Ale to jest opcjonalne. Kompot sam w sobie jest bardzo smaczny.
Lilik75Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
37 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

wybieramy najpiękniejsze i najgładsze Ranetki bez tuneli czasoprzestrzennych.

myjemy je bardzo dobrze wodą, najlepiej szczotką.

sadzonki w tym samym czasie można wyrwać.

sterylizujemy słoik, napełniamy go ranetami o połowę lub jedną trzecią objętości.

napełnij Ranetki wrzącą wodą. Pozostaw na 5 minut.

jeśli weźmiesz Duże Ranetki, to przez 10 minut.

wlej wodę do naczyń, włóż do niej cukier. Zagotuj, wlej z powrotem do ranetek i natychmiast zwiń.

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ranetki - 47   kcal/100g

Podobne przepisy