skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z czerwoną rybą i ogórkiem? Bardzo proste i szybkie! Aby rozpocząć, przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Zamiast zwykłego bochenka możesz użyć bagietki pszennej. Ser twarogowy można zastąpić serkiem śmietankowym bez dodatków lub innymi serami, takimi jak mozzarella lub feta.
Krok 2:
Pokrój łososia lub inną czerwoną rybę w cienkie plasterki. Wziąłem już pokrojoną rybę, co zaoszczędziło mi czasu. Jeśli używasz całego kawałka solonej ryby, to dla wygody krojenia lepiej go najpierw zamrozić.
Krok 3:
Umyj ogórek, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie jest konieczna do cięcia. Nie obcięłam skóry.
Krok 4:
Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
Krok 5:
Połącz twarożek z czosnkiem i dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Kromki białego chleba posmarować twarogiem z czosnkiem. W razie potrzeby chleb można wstępnie wysuszyć w tosterze lub na suchej patelni. Ale w tym przypadku chleb musi być schłodzony do temperatury pokojowej, w przeciwnym razie ser unosi się na ciepłym chlebie.
Krok 7:
Po jednej stronie bochenka rozłóż plasterki ogórka
Krok 8:
Rozłóż plastry łososia po drugiej stronie chleba.
Krok 9:
Udekoruj każdą kanapkę ziołami. Mam pietruszkę. Następnie posyp ziarnami granatu. Natychmiast podawaj kanapki z łososiem i ogórkiem do stołu. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
możesz gotować takie kanapki z dowolnej czerwonej, lekko solonej i wędzonej ryby. Taka przekąska okaże się nie mniej smaczna z białej wędzonej lub solonej ryby . Na przykład odpowiednia jest ryba maślana, sieja, wędzona lub solona makrela lub śledź.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g