kanapki z czerwoną rybą i ogórkiem

proste, szybkie, jasne, na świątecznym stole! Kanapki z czerwoną rybą i ogórkiem to przysmak, który spodoba się wielu osobom. Taka zimna przekąska jest przygotowywana szybko, dosłownie w 10 minut. Każdy sobie z tym poradzi!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 21 % 7 g
węglowodany 52 % 17 g
174 kcal
IG: 12 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z czerwoną rybą i ogórkiem? Bardzo proste i szybkie! Aby rozpocząć, przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Zamiast zwykłego bochenka możesz użyć bagietki pszennej. Ser twarogowy można zastąpić serkiem śmietankowym bez dodatków lub innymi serami, takimi jak mozzarella lub feta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój łososia lub inną czerwoną rybę w cienkie plasterki. Wziąłem już pokrojoną rybę, co zaoszczędziło mi czasu. Jeśli używasz całego kawałka solonej ryby, to dla wygody krojenia lepiej go najpierw zamrozić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj ogórek, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie jest konieczna do cięcia. Nie obcięłam skóry.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz czosnek i przepuść przez prasę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz twarożek z czosnkiem i dokładnie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kromki białego chleba posmarować twarogiem z czosnkiem. W razie potrzeby chleb można wstępnie wysuszyć w tosterze lub na suchej patelni. Ale w tym przypadku chleb musi być schłodzony do temperatury pokojowej, w przeciwnym razie ser unosi się na ciepłym chlebie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po jednej stronie bochenka rozłóż plasterki ogórka

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż plastry łososia po drugiej stronie chleba.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Udekoruj każdą kanapkę ziołami. Mam pietruszkę. Następnie posyp ziarnami granatu. Natychmiast podawaj kanapki z łososiem i ogórkiem do stołu. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

możesz gotować takie kanapki z dowolnej czerwonej, lekko solonej i wędzonej ryby. Taka przekąska okaże się nie mniej smaczna z białej wędzonej lub solonej ryby . Na przykład odpowiednia jest ryba maślana, sieja, wędzona lub solona makrela lub śledź.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy