Zupa serowa z kurczakiem i papryką

obfite i bardzo aromatyczne danie na lunch! Modna pyszna zupa z twarogiem i papryką, która jest przygotowywana bardzo prosto i szybko!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 15 % 5 g
204 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podgrzej trzy litrowy rondel na kuchence, w którym wlej 70 gramów oleju roślinnego i zetrzyj jedną średnią marchewkę na grubej tarce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj jedną główkę cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wysyłamy kurczaka pokrojonego na kawałki na patelnię z rozgrzanym olejem roślinnym, rozprowadzamy go równomiernie i zaczynamy smażyć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój paprykę w niezbyt małą kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor, mieszając i zapobiegając przypaleniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj marchewki z cebulą do garnka i dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po kilku minutach dodaj paprykę do rondla i wszystko dokładnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podgrzej wodę w czajniku i pokrój niezbyt drobno jednego ziemniaka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj ziemniaki do garnka, wlej wodę z czajnika i dobrze wymieszaj. Następnie zmniejszamy temperaturę pieca i zamykamy patelnię pokrywką, nadal gotujemy zupę, aż ziemniaki będą gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gdy tylko ziemniaki zostaną ugotowane, dodaj trzy łyżki serka śmietankowego do rondla, do smaku sól, pieprz, suszone zioła, liść laurowy i wymieszaj, aby zamknąć pokrywkę. Wyłączając kuchenkę, pozwól zupie trochę się zaparzyć, a następnie wlej ją na talerze. Życzę wszystkim udanego gotowania i dobrego apetytu!

Zmień składniki i rosół nie wiedzieć! Pyszna obfita zupa na lunch o delikatnym smaku i aromacie, która jest przygotowywana dość szybko i prosto!
to tylko know how, kiedy zrobiłem tę fantazyjną zupę z kurczaka po raz pierwszy, cała rodzina była po prostu zachwycona i wszyscy prosili o suplementy podczas lunchu!
aby przygotować bulion, lepiej jest wziąć tuszę dorosłego, ale niezbyt starego ptaka o średniej zawartości tłuszczu, ponieważ wywary z kurczaków i starych kurczaków nie są wystarczająco przezroczyste i mało pachnące. Jeśli na tuszy jest nadmiar tłuszczu, należy je odciąć,a po przetoczeniu użyć do pasztetów, do smażenia mięsa drobiowego itp.
wiek kurczaków zależy od koloru skóry i wyglądu nóg. U młodego ptaka skóra jest z reguły Biała, delikatna, na niej wyraźnie (zwłaszcza pod skrzydłami) różnią się żyły, nogi pokryte są małymi łuskami. Stary kurczak ma szorstką skórę o żółtawym odcieniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy