skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Do pierogów twarogowych z mango potrzebujemy: dojrzałego mango (świeżego lub w puszkach), twarogu, mąki, kaszy manny, cukru trzcinowego, jajek, soli. Do panierowania potrzebne będą paluszki kukurydziane.
Krok 2:
Do miski włożyć twaróg, jajko, semolinę, mąkę, cukier i sól.
Krok 3:
Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie rękami lub przebij blenderem. Masa powinna być jednorodna, bez grudek i lekko lepka.
Krok 4:
Mango obrać, usunąć pestkę i pokroić w średnią kostkę. Jeśli używasz owoców w puszkach, należy je wyjąć z syropu i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Krok 5:
Z masy twarogowej uformuj kulki tego samego rozmiaru.
Krok 6:
Z każdej kulki uformuj małe tortille. Umieść kostkę mango w każdym kawałku ciasta.
Krok 7:
Ściśnij krawędzie i uformuj okrągłe knedle.
Krok 8:
Zanurz pierogi we wrzącej osolonej wodzie i gotuj na wolnym ogniu, aż będą miękkie, aż wypłyną na powierzchnię.
Krok 9:
Gotowe pierogi przełóż na talerz i lekko ostudź.
Krok 10:
Zmiel paluszki kukurydziane na okruchy.
Krok 11:
Rzuć pierogi w kruszonkę kukurydzianą i natychmiast podawaj.
te knedle można również zrobić z mango w puszkach. Wtedy nadzienie będzie bardziej miękkie. Użyłem świeżego, ponieważ mój owoc musiał pilnie gdzieś użyć.
istnieje wiele rodzajów pierogów i pierogów. I są powszechne nie tylko w kuchni czeskiej i słowackiej, ale także w kuchni niemieckiej, polskiej, a nawet ukraińskiej. Te pierogi są bez drożdży, a zatem nie są pulchne, jak ich drożdżowe odpowiedniki, i stanowią skrzyżowanie pierogów i pierogów, a nawet leniwych pierogów.
te knedle można podawać na śniadanie jako danie główne lub jako przekąskę na popołudniową przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Paluszki kukurydziane - 467 kcal/100g