knedle twarogowe z mango

te wspaniałe knedle pokochają dzieci. Oto takie ciekawe śniadanie, które przygotowałem dla mojej rodziny. Pierogi z nadzieniem w środku gotowałem wcześniej, ale potem robiłem je ze świeżymi morelami. To proste i bardzo smaczne danie jest w stanie nawet najmłodszym i niezbyt doświadczonym gospodyniom domowym. Jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a co najważniejsze, spodoba się wszystkim. Ciasto na pierogi można zagnieść rękami lub przebić w blenderze. Najważniejsze jest dobry twaróg. Nie powinien być zbyt suchy, aby w cieście nie było wielu nierozbitych grudek.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 15 % 5 g
węglowodany 62 % 21 g
169 kcal
IG: 0 / 38 / 62

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Do pierogów twarogowych z mango potrzebujemy: dojrzałego mango (świeżego lub w puszkach), twarogu, mąki, kaszy manny, cukru trzcinowego, jajek, soli. Do panierowania potrzebne będą paluszki kukurydziane.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do miski włożyć twaróg, jajko, semolinę, mąkę, cukier i sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie rękami lub przebij blenderem. Masa powinna być jednorodna, bez grudek i lekko lepka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mango obrać, usunąć pestkę i pokroić w średnią kostkę. Jeśli używasz owoców w puszkach, należy je wyjąć z syropu i osuszyć ręcznikami papierowymi.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z masy twarogowej uformuj kulki tego samego rozmiaru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Z każdej kulki uformuj małe tortille. Umieść kostkę mango w każdym kawałku ciasta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ściśnij krawędzie i uformuj okrągłe knedle.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zanurz pierogi we wrzącej osolonej wodzie i gotuj na wolnym ogniu, aż będą miękkie, aż wypłyną na powierzchnię.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe pierogi przełóż na talerz i lekko ostudź.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zmiel paluszki kukurydziane na okruchy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rzuć pierogi w kruszonkę kukurydzianą i natychmiast podawaj.

te knedle można również zrobić z mango w puszkach. Wtedy nadzienie będzie bardziej miękkie. Użyłem świeżego, ponieważ mój owoc musiał pilnie gdzieś użyć.

istnieje wiele rodzajów pierogów i pierogów. I są powszechne nie tylko w kuchni czeskiej i słowackiej, ale także w kuchni niemieckiej, polskiej, a nawet ukraińskiej. Te pierogi są bez drożdży, a zatem nie są pulchne, jak ich drożdżowe odpowiedniki, i stanowią skrzyżowanie pierogów i pierogów, a nawet leniwych pierogów.

te knedle można podawać na śniadanie jako danie główne lub jako przekąskę na popołudniową przekąskę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mango - 67   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Paluszki kukurydziane - 467   kcal/100g

Podobne przepisy