Sałatka z Morza Czerwonego z kawiorem

Masz dość zwykłych sałatek? Gotuj z owocami morza! Sałatka z Morza Czerwonego z kawiorem jest piękna, wykwintna, niezwykła i bardzo smaczna! Taka sałatka stanie się prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Możesz podać go Gościom lub po prostu rozpieszczać swoich bliskich pysznymi owocami morza. Wszystko w sałatce idealnie do siebie pasuje, smak jest zrównoważony i przyjemny, a wygląd jest przyjemny dla oka.
@ rishk@Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 14 % 3 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

1. Paluszki krabowe wyjmujemy z lodówki, aby miały czas na rozmrożenie. Zostawiamy je w temperaturze pokojowej. Gdy tylko się stopią, pokrój je w cienkie paski, nie w poprzek jak zwykle, ale wzdłuż. Takie cięcie doda oryginalności sałatce i po prostu wygląda pięknie. Przenieś pokrojone paluszki krabowe do miski o odpowiedniej wielkości.

2. Gotujemy wcześniej tuszę kałamarnicy, schładzamy, obieramy, a następnie kroimy w cienkie paski, mniej więcej proporcjonalnie do paluszków krabowych. Podczas gotowania kałamarnicy ważne jest, aby jej nie przegrzewać, aby pozostała soczysta i delikatna, a nie gumowata. Wysyłamy pokrojoną kałamarnicę do miska z paluszkami krabowymi.

3. Gotowane krewetki, których również ważne jest, aby nie rozgotować, ostudzić, obrać i pozostawić w całości. Jeśli chcesz, możesz jednak pokroić je na kilka kawałków, jeśli krewetki wydają ci się zbyt duże. Przenieś krewetki do pojemnika z paluszkami krabowymi i kałamarnicą.

4. Myjemy pod bieżącą wodą i suszymy pomidory ręcznikiem papierowym, wycinamy łodygi. Pokrój pomidory na pół, a następnie na ćwiartki. Pokrój każdą ćwiartkę w cienkie plasterki i połóż powstałe kawałki na owocach morza.

5. Twardy ser rozprowadzamy na powierzchni roboczej i kroimy w cienkie paski. Przenieś ser do pozostałych składników, dopraw wszystko majonezem, dobrze, ale jednocześnie delikatnie wymieszaj.

6. Rozłóż prawie gotową sałatkę w pięknej misce sałatkowej, w której planujesz podać danie na stole. Ostatnim akcentem jest dodanie czerwonego kawioru do sałatki, delikatnie mieszając.

gotowe! Sałatka jest natychmiast podawana na stole lub umieszczana na krótko w lodówce, jeśli uczta jest planowana nieco później. Ale lepiej nie trzymać przyprawionej sałatki w lodówce dłużej niż godzinę. Jeśli sałatka jest przygotowywana z wyprzedzeniem, lepiej ją ubrać i dodać kawior tuż przed podaniem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Kałamarnica tusza - 96   kcal/100g

Podobne przepisy