skład / składniki
metoda gotowania
1. Paluszki krabowe wyjmujemy z lodówki, aby miały czas na rozmrożenie. Zostawiamy je w temperaturze pokojowej. Gdy tylko się stopią, pokrój je w cienkie paski, nie w poprzek jak zwykle, ale wzdłuż. Takie cięcie doda oryginalności sałatce i po prostu wygląda pięknie. Przenieś pokrojone paluszki krabowe do miski o odpowiedniej wielkości.
2. Gotujemy wcześniej tuszę kałamarnicy, schładzamy, obieramy, a następnie kroimy w cienkie paski, mniej więcej proporcjonalnie do paluszków krabowych. Podczas gotowania kałamarnicy ważne jest, aby jej nie przegrzewać, aby pozostała soczysta i delikatna, a nie gumowata. Wysyłamy pokrojoną kałamarnicę do miska z paluszkami krabowymi.
3. Gotowane krewetki, których również ważne jest, aby nie rozgotować, ostudzić, obrać i pozostawić w całości. Jeśli chcesz, możesz jednak pokroić je na kilka kawałków, jeśli krewetki wydają ci się zbyt duże. Przenieś krewetki do pojemnika z paluszkami krabowymi i kałamarnicą.
4. Myjemy pod bieżącą wodą i suszymy pomidory ręcznikiem papierowym, wycinamy łodygi. Pokrój pomidory na pół, a następnie na ćwiartki. Pokrój każdą ćwiartkę w cienkie plasterki i połóż powstałe kawałki na owocach morza.
5. Twardy ser rozprowadzamy na powierzchni roboczej i kroimy w cienkie paski. Przenieś ser do pozostałych składników, dopraw wszystko majonezem, dobrze, ale jednocześnie delikatnie wymieszaj.
6. Rozłóż prawie gotową sałatkę w pięknej misce sałatkowej, w której planujesz podać danie na stole. Ostatnim akcentem jest dodanie czerwonego kawioru do sałatki, delikatnie mieszając.
gotowe! Sałatka jest natychmiast podawana na stole lub umieszczana na krótko w lodówce, jeśli uczta jest planowana nieco później. Ale lepiej nie trzymać przyprawionej sałatki w lodówce dłużej niż godzinę. Jeśli sałatka jest przygotowywana z wyprzedzeniem, lepiej ją ubrać i dodać kawior tuż przed podaniem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Kałamarnica tusza - 96 kcal/100g