skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybieramy wołowinę z kością, kroimy, myjemy, wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą i gotujemy okresowo usuwając pianę przez godzinę.
Krok 2:
Pocieramy marchewki na grubej tarce, kroimy cebulę, rozprowadzamy na patelni rozgrzanej olejem roślinnym i smażymy ciągle mieszając.
Krok 3:
Pokrój dwa ogórki kiszone, Dodaj do patelni marchewki z cebulą, mieszając, gotuj na wolnym ogniu przez około pięć minut. Następnie dodaj trzy ząbki zmiażdżonego czosnku, czarną i czerwoną paprykę do smaku, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne trzy minuty.
Krok 4:
Jęczmień myty pod bieżącą wodą i pokrojone ziemniaki dodajemy do rondla z czystym bulionem i kontynuujemy gotowanie.
Krok 5:
Pokrój dwa kiszone ogórki, dodaj je do garnka wraz z solanką i warzywami z patelni, a następnie zagotuj zupę i gotuj przez kolejne trzy minuty.
Krok 6:
Dodaj liść laurowy, sól, pieprz, suche przyprawy i wymieszaj. Przykryj garnek pokrywką i pozwól zupie parzyć przez około dziesięć minut.
Krok 7:
Serwujemy naszą gotową pikantną marynatę na stole. Smacznego dla wszystkich!
bardzo popularne rosyjskie danie, którego składnikiem jest mięso z kością z dodatkiem jęczmienia jęczmiennego, ogórków kiszonych i solanki ogórkowej!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g