syberyjska marynata wołowa z kością

popularna zupa o umiarkowanie pikantnym kwaśnym smaku! Szykowna i pyszna marynata na lunch, o którą będą prosić w kółko!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 23 % 5 g
węglowodany 41 % 9 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybieramy wołowinę z kością, kroimy, myjemy, wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą i gotujemy okresowo usuwając pianę przez godzinę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pocieramy marchewki na grubej tarce, kroimy cebulę, rozprowadzamy na patelni rozgrzanej olejem roślinnym i smażymy ciągle mieszając.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój dwa ogórki kiszone, Dodaj do patelni marchewki z cebulą, mieszając, gotuj na wolnym ogniu przez około pięć minut. Następnie dodaj trzy ząbki zmiażdżonego czosnku, czarną i czerwoną paprykę do smaku, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne trzy minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jęczmień myty pod bieżącą wodą i pokrojone ziemniaki dodajemy do rondla z czystym bulionem i kontynuujemy gotowanie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój dwa kiszone ogórki, dodaj je do garnka wraz z solanką i warzywami z patelni, a następnie zagotuj zupę i gotuj przez kolejne trzy minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj liść laurowy, sól, pieprz, suche przyprawy i wymieszaj. Przykryj garnek pokrywką i pozwól zupie parzyć przez około dziesięć minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Serwujemy naszą gotową pikantną marynatę na stole. Smacznego dla wszystkich!

bardzo popularne rosyjskie danie, którego składnikiem jest mięso z kością z dodatkiem jęczmienia jęczmiennego, ogórków kiszonych i solanki ogórkowej!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy