Tartaletki Wieprzowe

tartaletki ze świniami to zabawna świąteczna przekąska. Do tej przekąski lepiej jest użyć tartaletek z ciasta kruchego, ponieważ gofry będą rozmoczone i nie będą tak smaczne. Przygotowanie dania jest proste, ale wygląda po prostu niesamowicie. Znając ten przepis, zawsze znajdziesz coś, co zaskoczy Twoich gości. Świąteczny stół z tak oryginalną przekąską w kształcie uroczych świń będzie naprawdę elegancki i wyjątkowy!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 65 % 33 g
węglowodany 12 % 6 g
309 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Roztopiony ser (2 sztuki) wcieramy na drobnej tarce. Jajka ugotować na twardo, osuszyć w zimnej wodzie, oczyścić i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszaj jajka, ser i posiekany czosnek w wygodnej misce. Doprawiamy majonezem i dobrze mieszamy. Weź majonez o zawartości tłuszczu 50%. Kup ser topiony drogi, dobrej jakości. Możesz użyć zwykłego twardego lub wędzonego sera kiełbasianego. Okaże się nie mniej smaczny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mokrymi rękami formujemy kulki o takiej wielkości, aby pasowały do tartaletek. Użyłem małych tartaletek z ciasta kruchego, wyszło mi 14 kulek na 14 tartaletek. Możesz iść dalej i umieścić soloną nakrętkę, oliwkę lub oliwkę na środku każdej kulki. Następnym razem to zrobię.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść kulki w tartaletach. Nie jest to trudne, najważniejsze jest, aby nie zepsuć kształtu i nie zmiażdżyć ich.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do dekoracji potrzebujemy kiełbasy i suszonych śliwek, które trafią do oczu. Zamiast suszonych śliwek możesz użyć pieprzu i po prostu włożyć go w miejsca na oko - będzie to jeszcze łatwiejsze. Kiełbasę kroimy na cienkie kawałki. Wytnij małe kwadraty, które trafią do uszu - 28 sztuk (po 2 dla każdej świni). Wycinam prosiaczki za pomocą nasadki z rączki - robimy tylko 14 sztuk. Pokrój suszone śliwki na cienkie patyczki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż kwadraty kiełbasy w miejsca na uszy, tak aby trójkąt wyglądał na górze. Możesz zrobić małe nacięcie, aby nie wgniatać pyska świni. Umieszczamy prosiaczki na swoich miejscach. Robimy oczy z suszonych śliwek-wciskamy patyki do środka, pozostawiając wystające krawędzie. Świnie są gotowe, pozostaje przykleić gałązkę koperku do każdego przedmiotu obrabianego. Oto takie słodkie Cuties, które mamy.

tematyczna pikantna przekąska wieprzowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona na surowo - 530   kcal/100g

Podobne przepisy