skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Roztopiony ser (2 sztuki) wcieramy na drobnej tarce. Jajka ugotować na twardo, osuszyć w zimnej wodzie, oczyścić i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszaj jajka, ser i posiekany czosnek w wygodnej misce. Doprawiamy majonezem i dobrze mieszamy. Weź majonez o zawartości tłuszczu 50%. Kup ser topiony drogi, dobrej jakości. Możesz użyć zwykłego twardego lub wędzonego sera kiełbasianego. Okaże się nie mniej smaczny.
Krok 2:
Mokrymi rękami formujemy kulki o takiej wielkości, aby pasowały do tartaletek. Użyłem małych tartaletek z ciasta kruchego, wyszło mi 14 kulek na 14 tartaletek. Możesz iść dalej i umieścić soloną nakrętkę, oliwkę lub oliwkę na środku każdej kulki. Następnym razem to zrobię.
Krok 3:
Umieść kulki w tartaletach. Nie jest to trudne, najważniejsze jest, aby nie zepsuć kształtu i nie zmiażdżyć ich.
Krok 4:
Do dekoracji potrzebujemy kiełbasy i suszonych śliwek, które trafią do oczu. Zamiast suszonych śliwek możesz użyć pieprzu i po prostu włożyć go w miejsca na oko - będzie to jeszcze łatwiejsze. Kiełbasę kroimy na cienkie kawałki. Wytnij małe kwadraty, które trafią do uszu - 28 sztuk (po 2 dla każdej świni). Wycinam prosiaczki za pomocą nasadki z rączki - robimy tylko 14 sztuk. Pokrój suszone śliwki na cienkie patyczki.
Krok 5:
Włóż kwadraty kiełbasy w miejsca na uszy, tak aby trójkąt wyglądał na górze. Możesz zrobić małe nacięcie, aby nie wgniatać pyska świni. Umieszczamy prosiaczki na swoich miejscach. Robimy oczy z suszonych śliwek-wciskamy patyki do środka, pozostawiając wystające krawędzie. Świnie są gotowe, pozostaje przykleić gałązkę koperku do każdego przedmiotu obrabianego. Oto takie słodkie Cuties, które mamy.
tematyczna pikantna przekąska wieprzowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona na surowo - 530 kcal/100g