skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do gotowania weź buraki, orzechy włoskie, suszone śliwki, majonez, sól, mielony czarny pieprz, gotowaną kiełbasę.
Krok 2:
Weź małe buraki. Używaj warzyw o gęstej strukturze i bez czarnych plam. Dobrze spłucz myjką z brudu. Przytnij kucyki po obu stronach. Osusz ręcznikiem papierowym. Nadal dobrze byłoby spróbować trochę, aby buraki były słodkie. Bardzo często spotyka się bez smaku warzywa. Zawiń w folię i wyślij do gorącego piekarnika o temperaturze 180-190 stopni. Piecz przez 30-60 minut. Czas gotowania zależy od mocy pieca. Nakłuć buraki ząbkiem
Krok 3:
W międzyczasie przygotuj suszone śliwki. Kupuj suszone owoce bez pestek i dobrej jakości. Jeśli są przesuszone, zalej wrzącą wodą przez 5-7 minut. Następnie spuść wodę i dobrze osusz serwetką. Pokrój na małe kawałki.
Krok 4:
Pokrój orzechy na małe kawałki. W razie potrzeby można lekko wysuszyć na gorącej, suchej patelni.
Krok 5:
Schłodzić pieczone buraki. Obierz. Zmiel na grubej tarce.
Krok 6:
Do głębokiej miski przenieś starte buraki, posiekane orzechy i kawałki suszonych śliwek. Dodaj trochę soli i mielonego pieprzu. Dodaj majonez do smaku. Jeśli to możliwe, zrób domowy majonez. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i posmakuj. W razie potrzeby doprowadź przyprawy do pożądanego rezultatu. W razie potrzeby możesz dodać ząbek startego czosnku.
Krok 7:
Teraz będziesz potrzebować gotowanej lub wędzonej kiełbasy. Wytnij "Prosiaczek", "uszy", "ogon"i " kopyta". Z kawałka suszonych śliwek zrób "Oczy". Aby uzyskać piękniejszą prezentację, możesz ozdobić talerz. W tym przypadku stosuje się szablon płatka śniegu i mieloną paprykę. Ułóż masę sałatkową za pomocą pierścienia do formowania. Rozłóż wycięte kawałki w odpowiednich miejscach. Sałatka z buraków "świnia" jest gotowa. Podawaj od razu do stołu. Smacznego i smacznego nowego g
jak traktować rodzinę i gości na Nowy Rok, jedno z najważniejszych pytań wielu gospodyń domowych. W roku żółtej świni proponuję przygotować pyszną, a jednocześnie piękną sałatkę z buraków "prosię". Zawiera tylko niedrogie i niedrogie produkty, które z pewnością znajdują się w każdym domu. Sałatka jest przygotowywana bardzo szybko, jeśli wcześniej przygotujesz główny składnik-buraki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g