Sałatka śledziowa tradycyjna niemiecka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki:
Krok 2:
Śledź pokroić w kostkę.Mieszam ze śmietaną.
Krok 3:
W jabłku wycinam nasiona i kroję w kostkę.
Krok 4:
Dodaj śledzie i wymieszaj.
Krok 5:
Ogórki i cebulę kroję w tę samą kostkę. Drobno posiekaj warzywa.
Krok 6:
Dodaj do sałatki, pieprz i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Sałatka jest gotowa. Smacznego!
po raz pierwszy przygotowaliśmy tradycyjną niemiecką sałatkę ze śledziem, a sałatka przypadła do gustu wszystkim dorosłym członkom rodziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g