Sałatka śledziowa tradycyjna niemiecka

polecam na gorącą ucztę. Idealny przepis!
Marina ChernovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 18 % 3 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki:

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Śledź pokroić w kostkę.Mieszam ze śmietaną.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W jabłku wycinam nasiona i kroję w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj śledzie i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ogórki i cebulę kroję w tę samą kostkę. Drobno posiekaj warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj do sałatki, pieprz i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Sałatka jest gotowa. Smacznego!

po raz pierwszy przygotowaliśmy tradycyjną niemiecką sałatkę ze śledziem, a sałatka przypadła do gustu wszystkim dorosłym członkom rodziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy