kulki rybne z serem z jajek buraczanych

oryginalne zimne przekąski o wyśmienitym smaku! Bardzo apetyczne, piękne i łatwe do przygotowania przekąski od DOBROFLOT!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 17 % 8 g
węglowodany 63 % 29 g
215 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Otwieramy puszkę konserw & quot; Dobroflot & quot; Iwasi i spuszczamy płyn.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Po umieszczeniu większości ryb w wygodnym pojemniku robimy mięso mielone na przekąski. Dokładnie zmiażdż rybę widelcem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj 3 łyżki do mięsa mielonego. l ser topiony i dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj cztery ugotowane jajka na drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj się na przekąskę i pokrój dwa jajka na pierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Usuń żółtko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj oddzielone żółtko do startych jaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj starte jajka do mielonej ryby, a następnie dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj koperek.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj koperek do ogólnego mięsa mielonego, aby dodać świeżości, dokładnie wymieszaj i wizualnie podziel na trzy części.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na ugotowanych tostach rozłóż nadzienie z mięsa mielonego.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Udekoruj kawałkami ryby, cienko pokrojonymi plasterkami cytryny i natką pietruszki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Jajka pokrojone w pierścienie są wypełnione nadzieniem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż na liściach sałaty.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zetrzyj ugotowane buraki i ziemniaki.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wymieszaj z nadzieniem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Robienie przekąski w kształcie kulek.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Rozłóż powstałą przekąskę trzech rodzajów na talerzu i podawaj na świątecznym stole!

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie proste, gotowanie pyszne, gotowanie w domu razem świąteczne przekąski od DOBROFLOT dla gości!

trzy szybkie przekąski, które natychmiast zachwycają gości przy stole swoją prostotą, pięknem i smakiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Saura blanszowana w oleju - 283   kcal/100g
  • Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238   kcal/100g
  • Sardynka w oleju - 221   kcal/100g
  • Sardynka w sosie pomidorowym - 162   kcal/100g
  • Makrela w oleju - 278   kcal/100g
  • Szprot w sosie pomidorowym - 154   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy