skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Otwieramy puszkę konserw & quot; Dobroflot & quot; Iwasi i spuszczamy płyn.
Krok 2:
Po umieszczeniu większości ryb w wygodnym pojemniku robimy mięso mielone na przekąski. Dokładnie zmiażdż rybę widelcem.
Krok 3:
Dodaj 3 łyżki do mięsa mielonego. l ser topiony i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Zetrzyj cztery ugotowane jajka na drobnej tarce.
Krok 5:
Przygotuj się na przekąskę i pokrój dwa jajka na pierścienie.
Krok 6:
Usuń żółtko.
Krok 7:
Dodaj oddzielone żółtko do startych jaj.
Krok 8:
Dodaj starte jajka do mielonej ryby, a następnie dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 9:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 10:
Dodaj koperek do ogólnego mięsa mielonego, aby dodać świeżości, dokładnie wymieszaj i wizualnie podziel na trzy części.
Krok 11:
Na ugotowanych tostach rozłóż nadzienie z mięsa mielonego.
Krok 12:
Udekoruj kawałkami ryby, cienko pokrojonymi plasterkami cytryny i natką pietruszki.
Krok 13:
Jajka pokrojone w pierścienie są wypełnione nadzieniem.
Krok 14:
Rozłóż na liściach sałaty.
Krok 15:
Zetrzyj ugotowane buraki i ziemniaki.
Krok 16:
Wymieszaj z nadzieniem.
Krok 17:
Robienie przekąski w kształcie kulek.
Krok 18:
Rozłóż powstałą przekąskę trzech rodzajów na talerzu i podawaj na świątecznym stole!
Krok 19:
Gotowanie proste, gotowanie pyszne, gotowanie w domu razem świąteczne przekąski od DOBROFLOT dla gości!
trzy szybkie przekąski, które natychmiast zachwycają gości przy stole swoją prostotą, pięknem i smakiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Saura blanszowana w oleju - 283 kcal/100g
- Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238 kcal/100g
- Sardynka w oleju - 221 kcal/100g
- Sardynka w sosie pomidorowym - 162 kcal/100g
- Makrela w oleju - 278 kcal/100g
- Szprot w sosie pomidorowym - 154 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g