kurki na zimę jak świeże

kurki na zimę-można je przechowywać w pomieszczeniach. Z tym przepisem zapoznałem się na kanale telewizyjnym & quot; Jedzenie & quot; w dziale półfabrykatów. W ten sposób kurki są zbierane we Francji. Dobry sposób, ponieważ absolutnie nie jest kosztowny ani w czasie, ani w produktach. Ponadto metoda przechowywania nie budzi obaw. Najważniejsze jest to, że przed użyciem kurki należy pokroić i dobrze spłukać, czasem nawet trzymać w wodzie, w zależności od tego, jak będziesz używać. A spektrum zastosowania kurków jest szerokie, jak w przypadku świeżych: można je smażyć, dusić, gotować zupy, solanki.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 33 % 1 g
węglowodany 33 % 1 g
7 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować kurki na zimę, zgodnie z tym przepisem potrzebujesz tylko trzech składników - samych kurków i soli oraz oczywiście wody. Oczyść kurki z gruzu (Francuzi robią to za pomocą pędzla). Zagotuj wodę, Posol ją(na 1 litr wody 1 łyżka soli oprócz wskazanej w produktach). Gotuj kurki przez 20 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odrzuć kurki na sito.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zajmij się gotowaniem solanki. Weź sól i wodę. Zagotuj solankę w określonych proporcjach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W sterylnym słoiku umieść przygotowane kurki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij wrzącą solanką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sterylizuj słoiki w dowolny sposób (w autoklawie, kuchence mikrofalowej lub w staromodny sposób - w garnku z wodą). Półlitrowy słoik 10 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zamknij sterylnymi pokrywkami. Możesz nawet przechowywać taki przedmiot w szafce w kuchni.

kurki na zimę jak świeże-Stary francuski przepis.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy