skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować kurki na zimę, zgodnie z tym przepisem potrzebujesz tylko trzech składników - samych kurków i soli oraz oczywiście wody. Oczyść kurki z gruzu (Francuzi robią to za pomocą pędzla). Zagotuj wodę, Posol ją(na 1 litr wody 1 łyżka soli oprócz wskazanej w produktach). Gotuj kurki przez 20 minut.
Krok 2:
Odrzuć kurki na sito.
Krok 3:
Zajmij się gotowaniem solanki. Weź sól i wodę. Zagotuj solankę w określonych proporcjach.
Krok 4:
W sterylnym słoiku umieść przygotowane kurki.
Krok 5:
Napełnij wrzącą solanką.
Krok 6:
Sterylizuj słoiki w dowolny sposób (w autoklawie, kuchence mikrofalowej lub w staromodny sposób - w garnku z wodą). Półlitrowy słoik 10 minut.
Krok 7:
Zamknij sterylnymi pokrywkami. Możesz nawet przechowywać taki przedmiot w szafce w kuchni.
kurki na zimę jak świeże-Stary francuski przepis.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurki - 13 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g