bułeczki z suchym kremem

pyszne śniadanie: aromatyczna kawa z bajgli! Bułeczki z suchym kremem to prosty przepis na bardzo smaczne wypieki. Ciasto można wyrabiać nie tylko ręcznie. Możesz skorzystać z pomocy robota kuchennego lub miksera z hakami do ciasta. Lepiej jest użyć świeżej skórki cytryny. Aby to zrobić, pocieramy tylko żółtą część skórki cytryny na drobnej tarce, nie wpływając na białą część. Bajgle są tak aromatyczne! Możesz spróbować ugotować z małej partii, dzieląc ilość składników na pół.
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 25 % 16 g
węglowodany 63 % 40 g
333 kcal
IG: 3 / 5 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Przesiej mąkę przez drobne sito do miski, w której zagniatamy ciasto.

2. Do przesianej mąki wlej sól, cukier, proszek do pieczenia.

3. Tutaj rozprowadzamy masło, śmietanę i skórkę z cytryny. Olej powinien mieć temperaturę pokojową.

4. Zagnieść miękkie i plastikowe ciasto. Możesz ugniatać ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego i specjalnych dysz do ciasta.

5. Ciasto zwijamy w kulkę, pakujemy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę.

6. Wlej suchą śmietanę do rondla, rozcieńcz połową porcji mleka. Resztę mleka gotujemy, wlewamy do mieszanki.

7. Wysyłamy rondel do ognia, gotujemy śmietanę, aż zgęstnieje. Następnie schłodź do temperatury pokojowej, a następnie ubij mikserem.

8. Po określonym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, dzielimy na trzy części.

9. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, pokrój warstwę na 12 części od środka do krawędzi.

10. Rozłóż krem na szerokiej krawędzi paska ciasta, zwiń pasek w bajgiel od szerokiej do wąskiej części.

11. W ten sposób postępujemy z pozostałymi dwiema częściami ciasta.

12. Bułeczki kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem.

11. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec przez 30 minut.

następnie schłodź. Bajgle można posypać cukrem pudrem lub pozostawić tak, jak jest.

Poczęstuj się i rozpieszczaj krewnych)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Suchy krem do ciasta - 400   kcal/100g

Podobne przepisy