skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę przez drobne sito do miski, w której zagniatamy ciasto.
2. Do przesianej mąki wlej sól, cukier, proszek do pieczenia.
3. Tutaj rozprowadzamy masło, śmietanę i skórkę z cytryny. Olej powinien mieć temperaturę pokojową.
4. Zagnieść miękkie i plastikowe ciasto. Możesz ugniatać ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego i specjalnych dysz do ciasta.
5. Ciasto zwijamy w kulkę, pakujemy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę.
6. Wlej suchą śmietanę do rondla, rozcieńcz połową porcji mleka. Resztę mleka gotujemy, wlewamy do mieszanki.
7. Wysyłamy rondel do ognia, gotujemy śmietanę, aż zgęstnieje. Następnie schłodź do temperatury pokojowej, a następnie ubij mikserem.
8. Po określonym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, dzielimy na trzy części.
9. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, pokrój warstwę na 12 części od środka do krawędzi.
10. Rozłóż krem na szerokiej krawędzi paska ciasta, zwiń pasek w bajgiel od szerokiej do wąskiej części.
11. W ten sposób postępujemy z pozostałymi dwiema częściami ciasta.
12. Bułeczki kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem.
11. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec przez 30 minut.
następnie schłodź. Bajgle można posypać cukrem pudrem lub pozostawić tak, jak jest.
Poczęstuj się i rozpieszczaj krewnych)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Suchy krem do ciasta - 400 kcal/100g