Zupa z peklowanej wołowiny

aromatyczna i bardzo apetyczna zupa! Gotuj na lunch! Zupa z peklowaną wołowiną i boczkiem jest sycąca, pyszna, niezapomniana! Takie danie przypadnie do gustu mężczyznom, którzy zawsze nie mają nic przeciwko wzmocnieniu czegoś. W przeciwieństwie do innych płynnych zup dietetycznych na bulionie, ta zupa zapewni uczucie sytości przez długi czas. Poza tym danie jest bogate w białko. Wiadomo, że jedna czwarta wszystkich substancji tworzących fasolę to białko. Pod względem zawartości białka ustępuje tylko mięsu. Aby fasola gotowała się szybciej, jest wstępnie moczona przez noc.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 5 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 30 % 3 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

1. Sortujemy fasolę, powinna być bez śladów zepsucia. Umyj fasolę pod bieżącą wodą.

2. Przenieś fasolę do głębokiej miski, napełnij wodą, aby fasola była całkowicie pokryta wodą. Pozostaw fasolę na noc.

3. Najpierw przygotuj niezbędne składniki:

- boczek kroimy w drobną kostkę;

- moja peklowana wołowina pod bieżącą wodą, a następnie drobno posiekana;

- cebulę obrać, pokroić w kostkę;

- obierz marchewki, a następnie umyj je pod bieżącą wodą. Umyte marchewki kroimy w kostkę;

- łodygę selera obieramy, również kroimy w kostkę;

- obierz czosnek, przepuść przez prasę. Możesz również zetrzeć goździki na drobnej tarce.

4. Spuść wodę z fasoli, umyj ją ponownie i przenieś na patelnię. Wlej bulion z kurczaka, dodaj wodę.

5. Wysyłamy patelnię do ognia. Doprowadzić zawartość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, gotuj przez 30 minut.

6. Podczas gotowania fasoli zajmiemy się boczkiem i peklowaną wołowiną. Kładziemy je na dużej patelni, wysyłamy do ognia. Smażyć, aż boczek będzie chrupiący. Przenieś peklowaną wołowinę z boczkiem na patelnię, a część boczku można pozostawić do podania w razie potrzeby.

7. Do zupy dodajemy przygotowane składniki: cebulę, marchewkę i seler. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj przez około 3-4 minuty. Następnie wysyłamy czosnek i koncentrat pomidorowy do zupy, a także liść laurowy.

8. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Monitorujemy poziom płynu w rondlu, jeśli się zagotuje - należy dodać wodę lub bulion.

zupę układamy na porcjowanych talerzach, posypujemy boczkiem i posiekaną natką pietruszki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 251   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy