skład / składniki
metoda gotowania
1. Sortujemy fasolę, powinna być bez śladów zepsucia. Umyj fasolę pod bieżącą wodą.
2. Przenieś fasolę do głębokiej miski, napełnij wodą, aby fasola była całkowicie pokryta wodą. Pozostaw fasolę na noc.
3. Najpierw przygotuj niezbędne składniki:
- boczek kroimy w drobną kostkę;
- moja peklowana wołowina pod bieżącą wodą, a następnie drobno posiekana;
- cebulę obrać, pokroić w kostkę;
- obierz marchewki, a następnie umyj je pod bieżącą wodą. Umyte marchewki kroimy w kostkę;
- łodygę selera obieramy, również kroimy w kostkę;
- obierz czosnek, przepuść przez prasę. Możesz również zetrzeć goździki na drobnej tarce.
4. Spuść wodę z fasoli, umyj ją ponownie i przenieś na patelnię. Wlej bulion z kurczaka, dodaj wodę.
5. Wysyłamy patelnię do ognia. Doprowadzić zawartość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, gotuj przez 30 minut.
6. Podczas gotowania fasoli zajmiemy się boczkiem i peklowaną wołowiną. Kładziemy je na dużej patelni, wysyłamy do ognia. Smażyć, aż boczek będzie chrupiący. Przenieś peklowaną wołowinę z boczkiem na patelnię, a część boczku można pozostawić do podania w razie potrzeby.
7. Do zupy dodajemy przygotowane składniki: cebulę, marchewkę i seler. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj przez około 3-4 minuty. Następnie wysyłamy czosnek i koncentrat pomidorowy do zupy, a także liść laurowy.
8. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Monitorujemy poziom płynu w rondlu, jeśli się zagotuje - należy dodać wodę lub bulion.
zupę układamy na porcjowanych talerzach, posypujemy boczkiem i posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 251 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g