ciasto składane z bułek z mięsem mielonym i sosem serowym
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Roladki: pieprz mielony, sól, wymieszaj.
Krok 2:
Ciasto rozmrozić, pokroić w paski o szerokości 5 cm.
Krok 3:
Zwilż krawędź każdego paska wodą.
Krok 4:
Paski zwiń w bułki.
Krok 5:
Nasmaruj formę o średnicy 26 cm. Ułóż bułki nieco dalej. Posmaruj ubitym jajkiem.
Krok 6:
Włącz piekarnik na 250 stopni, włóż tam bułki, stopniowo zmniejszaj temperaturę do 200 stopni, piecz przez 45 minut na złoty kolor.
Krok 7:
Sos: do śmietany dodaj pokrojone serki topione.
Krok 8:
Gotuj intensywnie mieszając aż ser się rozpuści.
Krok 9:
Skrop gorące bułki gorącym sosem, posyp przyprawami.
Krok 10:
Podawaj danie na ciepło.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g