Zupa Pan cukinia

pokochasz tę wspaniałą zupę od pierwszej łyżki! Zupa nadaje się jako niezależne danie, zarówno na obiad, jak i na kolację.
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 10 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 35 % 7 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie niezbędnych warzyw do zupy,

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wybieramy mięso do zupy i przygotowujemy do krojenia,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mięso kroimy na porcje, dowolny kształt i rozmiar,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zaczynamy gotować mięso, prawie do miękkości,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym samym czasie usuwamy powstałą pianę,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cebulę do bulionu, aby uzyskać przejrzystość.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój marchewki za pomocą kręconej tarki,

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj marchewki i ziemniaki do garnka, zagotuj, obniż temperaturę i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój cukinię w pierścienie 1,5 centymetra,

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na patelni smażyć cukinię doprawiając solą i pieprzem do smaku,

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po ugotowaniu ziemniaków

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posiekaj natkę pietruszki i dopraw zupę cukinią z natką pietruszki, jeśli jest gotowa!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Bogata w smak i łatwa do zrobienia zupa Pan cukinia - po prostu polizasz palce!

bogata w smak i łatwa do przygotowania zupa Pan cukinia

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal / 100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy