skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie niezbędnych warzyw do zupy,
Krok 2:
Wybieramy mięso do zupy i przygotowujemy do krojenia,
Krok 3:
Mięso kroimy na porcje, dowolny kształt i rozmiar,
Krok 4:
Zaczynamy gotować mięso, prawie do miękkości,
Krok 5:
W tym samym czasie usuwamy powstałą pianę,
Krok 6:
Dodaj cebulę do bulionu, aby uzyskać przejrzystość.
Krok 7:
Pokrój marchewki za pomocą kręconej tarki,
Krok 8:
Dodaj marchewki i ziemniaki do garnka, zagotuj, obniż temperaturę i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 9:
Pokrój cukinię w pierścienie 1,5 centymetra,
Krok 10:
Na patelni smażyć cukinię doprawiając solą i pieprzem do smaku,
Krok 11:
Po ugotowaniu ziemniaków
Krok 12:
Posiekaj natkę pietruszki i dopraw zupę cukinią z natką pietruszki, jeśli jest gotowa!
Krok 13:
Bogata w smak i łatwa do zrobienia zupa Pan cukinia - po prostu polizasz palce!
bogata w smak i łatwa do przygotowania zupa Pan cukinia
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal / 100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g