sos sałatkowy bez majonezu SOS szpinakowy
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Szpinak umyć i osuszyć. Pokrój duże orzechy na pół.
Krok 2:
Obierz i posiekaj czosnek.
Krok 3:
Włóż szpinak, orzechy, czosnek, wodę do miski blendera.
Krok 4:
Ubij masę blenderem, aż będzie gładka.
Krok 5:
Wlej sok z cytryny do powstałego sosu, dodaj zmielony czarny pieprz.
Krok 6:
Mieszaj, aż będzie gładka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g