skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować tę oryginalną i bardzo pikantną szmaragdową przekąskę, potrzebujesz zielonych pomidorów-pomidorów specjalnych odmian, które nawet po osiągnięciu dojrzałości zachowują zielony kolor. Lepiej wybrać odmianę, aby pomidory smakowały słodko, a nie kwaśno. Papryka jest również zielona.
Umyj pomidory, usuń łodygi, pokrój na duże kawałki i posiekaj blenderem (lub możesz obrócić je przez maszynkę do mięsa). Posolić.
chrzan obierz i zetrzyj na grubej tarce, drobno posiekaj obrany czosnek lub zetrzyj. Dodaj je do pomidorów.
z umytej papryki Usuń szypułki i nasiona i drobno posiekaj. Jeśli chcesz, aby przekąska była tak pikantna, jak to możliwe, możesz zostawić nasiona. Dodaj posiekaną paprykę do pomidorów i chrzanu, dokładnie mieszając.
zielone pomidory z chrzanem są gotowe na zimę! Możesz ułożyć go w wysterylizowanych słoikach, a następnie szczelnie zamknąć pokrywkami i przechowywać w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g