Batony Proteinowe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw zajmijmy się batonami, dla których mieszamy wszystkie składniki w misce. Pozostaw na 15-20 minut.
2. Rozłóż ciasto w silikonowej formie. Jeśli nie ma formy, batony można uformować ręcznie.
3. Wyjmij formę z batonami na pół godziny w lodówce.
4. Teraz przygotowujemy lukier. Aby to zrobić, rozpuść olej kokosowy i wymieszaj go z kakao i syropem klonowym.
5. Obniżamy każdy Baton dolną częścią do glazury, układamy na małej blasze wyłożonej pergaminem. Polewamy batoniki lukrem na wierzchu torby do gotowania.
6. Wyjmujemy blachę do pieczenia w lodówce na 30-60 minut.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Białko - 375 kcal / 100g
- Mąka kokosowa - 466 kcal/100g