Batony Proteinowe

Zrób sobie pożywną i pyszną ucztę. Batony proteinowe są pożywne i smaczne. Z podanej ilości składników powstaje osiem batonów. Możesz je ugotować bez polewy czekoladowej - same w sobie są pyszne. A z lukrem zamieniają się w prawdziwy deser. Batony można przechowywać bez problemu w lodówce przez kilka dni, ale zaleca się spożywanie ich w temperaturze pokojowej. W tym przypadku są szczególnie smaczne.
nataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 69 % 49 g
węglowodany 23 % 16 g
546 kcal
IG: 88 / 13 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Najpierw zajmijmy się batonami, dla których mieszamy wszystkie składniki w misce. Pozostaw na 15-20 minut.

2. Rozłóż ciasto w silikonowej formie. Jeśli nie ma formy, batony można uformować ręcznie.

3. Wyjmij formę z batonami na pół godziny w lodówce.

4. Teraz przygotowujemy lukier. Aby to zrobić, rozpuść olej kokosowy i wymieszaj go z kakao i syropem klonowym.

5. Obniżamy każdy Baton dolną częścią do glazury, układamy na małej blasze wyłożonej pergaminem. Polewamy batoniki lukrem na wierzchu torby do gotowania.

6. Wyjmujemy blachę do pieczenia w lodówce na 30-60 minut.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Białko - 375   kcal / 100g
  • Mąka kokosowa - 466   kcal/100g

Podobne przepisy