skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż funchozę do miski, zalej gorącą wodą. Pozostaw na około 5 minut. W tym czasie makaron zmięknie, ale pozostanie al dente. Więc spuść wodę i połóż makaron na ręczniku papierowym, pozwól mu wyschnąć.
2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej kurczaka i gotuj przez 7-10 minut. Następnie wyjmujemy mięso z patelni. Niech pierś z kurczaka trochę ostygnie, a następnie pokrój na cienkie kawałki.
3. Obieramy marchewki, myjemy. Mój ogórek, odetnij końce po obu stronach. Jeśli ogórek jest młody, nie trzeba obierać skóry. Marchew i ogórek wcieramy w koreańską tarkę do warzyw. Możesz również pokroić cienko za pomocą zwykłej obieraczki do warzyw, nie będzie gorzej.
4. Obierz cebulę, pokrój w cienkie paski. Najlepiej poradzi sobie z tym ostry nóż.
5. Nasiona sezamu smażyć na suchej patelni (bez dodatku oleju) przez 2-3 minuty. Powinny stać się pachnące i przybrać złotobrązowy kolor.
6. Przygotuj stację benzynową. Wlej sos sojowy do małej miski lub rondla. Tutaj wlej ocet i bulion z kurczaka (możesz użyć tego, w którym gotowano pierś). A teraz wlej cukier, dodaj pastę sezamową, olej sezamowy i roślinny. Pozostaje doprawić dressing pieprzem i wymieszać.
7. Włóż funchozę, kurczaka, marchewkę, ogórek i cebulę do głębokiej salaterki. Wlej wszystkie składniki przygotowanym dressingiem, wymieszaj.
8. Następnie serwujemy sałatkę na stole, posypując smażonymi sezamami.
cóż, danie jest gotowe.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g