skład / składniki
metoda gotowania
zalej fasolę wrzącą wodą i odstaw na około godzinę. Następnie wlej fasolę do miski multicookera i przejdź do gotowania. Aby to zrobić, napełnij rośliny strączkowe wodą, aby całkowicie pokryły fasolę o 2 cm i ustaw tryb "Zupa" lub "duszenie" na 30 minut.
następnie pod koniec gotowania przełączamy się w tryb "gaszenia" na 1 godzinę 30 minut (nie trzeba już dodawać wody).
W międzyczasie czerwona fasola przygotowuje się do przygotowania sosu.
obierz i pokrój warzywa, rozłóż na patelni, zalej olejem słonecznikowym i smaż na złoty kolor.Dodaj koncentrat pomidorowy i topi się z zamkniętą pokrywką przez około 3-4 minuty.
pod koniec duszenia Dodaj do fasoli rozgotowane warzywa, sól, pieprz, masło, starty lub zmięty czosnek. Możesz umieścić swoje ulubione przyprawy.Wymieszaj wszystkie składniki i ustaw w trybie " smażenie "na 15 minut. (10 minut. przy zamkniętej pokrywie, 5 minut przy otwartej),aby wszystkie składniki były lekko smażone, a następnie przełącz z powrotem na tryb" duszenie " na 30 minut. Gdy wszystko będzie gotowe, odstaw z zamkniętą pokrywką na kolejne 20-25 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g