czerwona fasolka po bretońsku

okazuje się, że fasola jest taka sama jak w sklepie. Zastosowanie przypraw w tym przepisie jest nieograniczone. Eksperymentowanie nie jest zabronione, aby osiągnąć nowy smak. Smacznego.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 55 % 6 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

zalej fasolę wrzącą wodą i odstaw na około godzinę. Następnie wlej fasolę do miski multicookera i przejdź do gotowania. Aby to zrobić, napełnij rośliny strączkowe wodą, aby całkowicie pokryły fasolę o 2 cm i ustaw tryb "Zupa" lub "duszenie" na 30 minut.
następnie pod koniec gotowania przełączamy się w tryb "gaszenia" na 1 godzinę 30 minut (nie trzeba już dodawać wody).
W międzyczasie czerwona fasola przygotowuje się do przygotowania sosu.
obierz i pokrój warzywa, rozłóż na patelni, zalej olejem słonecznikowym i smaż na złoty kolor.Dodaj koncentrat pomidorowy i topi się z zamkniętą pokrywką przez około 3-4 minuty.
pod koniec duszenia Dodaj do fasoli rozgotowane warzywa, sól, pieprz, masło, starty lub zmięty czosnek. Możesz umieścić swoje ulubione przyprawy.Wymieszaj wszystkie składniki i ustaw w trybie " smażenie "na 15 minut. (10 minut. przy zamkniętej pokrywie, 5 minut przy otwartej),aby wszystkie składniki były lekko smażone, a następnie przełącz z powrotem na tryb" duszenie " na 30 minut. Gdy wszystko będzie gotowe, odstaw z zamkniętą pokrywką na kolejne 20-25 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy