kompot rabarbarowy Riebelsuppe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
obierz rabarbar i drobno posiekaj na małe kawałki. Zanurz rabarbar we wrzącej wodzie i gotuj przez 10 minut. Przez 5 minut gotowania-dodaj cukier. Mieszając trzepaczką, na samym końcu gotowania, dodaj mąkę do kompotu, aby nie powstały grudki.
konsystencja to galaretka, nazwa zupy rabarbarowej. Riebelsuppe.
podawaj na gorąco lub na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rabarbar - 13 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g