kompot rabarbarowy Riebelsuppe

letnia, orzeźwiająca, orzeźwiająca zupa kompotowa z rabarbarem!
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
37 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

obierz rabarbar i drobno posiekaj na małe kawałki. Zanurz rabarbar we wrzącej wodzie i gotuj przez 10 minut. Przez 5 minut gotowania-dodaj cukier. Mieszając trzepaczką, na samym końcu gotowania, dodaj mąkę do kompotu, aby nie powstały grudki.
konsystencja to galaretka, nazwa zupy rabarbarowej. Riebelsuppe.
podawaj na gorąco lub na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rabarbar - 13   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy