skład / składniki
metoda gotowania
1. Dokładnie umyj pomelo, osusz, ostrożnie usuń skórkę bez wpływu na biały miąższ. Pokrój skórkę na kostki.
2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj. We wrzącej wodzie rozprowadzamy skórkę, blanszujemy nie dłużej niż 1 minutę, następnie spuszczamy wodę i myjemy skórkę pod bieżącą wodą.
3. Proces blanszowania powtarzamy trzy razy, aby skórka pomelo straciła swoją charakterystyczną gorycz.
4. Przygotuj syrop, w tym celu wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Gdy woda się zagotuje, wlej do niej cukier, poczekaj, aż całkowicie się rozpuści.
5. Rozłóż skórkę w syropie i gotuj na małym ogniu przez półtorej godziny, cały płyn powinien zostać wchłonięty, a kostki Skórki staną się przezroczyste.
6. Przysmak jest prawie gotowy. Rozłóż kandyzowane owoce na arkuszu pergaminu lub na ruszcie, posyp cukrem, pozostaw na 3 godziny do wyschnięcia, od czasu do czasu obracaj, aby uzyskać bardziej równomierne suszenie.
gotowe kandyzowane owoce przechowujemy w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.
miłej degustacji, niech wszystko okaże się pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pomelo - 38 kcal/100g