zupa jarzynowa z cukinią i serem topionym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz warzywa. Usuń nasiona z papryki. Cukinię, ziemniaki i paprykę pokroić w średnią kostkę. Pokrój marchewki na pół koła.
2. Smaż marchewki na maśle przez około 5 minut.
3. Dodaj resztę warzyw na patelnię, gotuj wszystko razem przez około 7 minut.
4. Doprowadzić wodę do wrzenia, ułożyć smażone warzywa, doprowadzić do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, 5 minut.
5. Dodaj ser topiony. Dobrze wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
6. Przełóż czosnek przez prasę i dodaj do zupy. Sól, pieprz. Gotuj 5 minut do miękkości.
7. Dodaj posiekany koperek i zdejmij patelnię z ognia.
8. Pozostaw zupę pod przykryciem na około 10 minut i wlej do talerzy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal / 100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g