skład / składniki
metoda gotowania
1. Kości cukru myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na segmenty, wkładamy do rondla. Golonki wołowe również dokładnie myjemy, kroimy na kawałki, aby później wygodnie było podzielić je na porcje i zjeść w gotowym naczyniu. Kładziemy golenie na patelni do kości, napełniamy zimną wodą, aby całkowicie je przykryła.
2. Wysyłamy patelnię do ognia, doprowadzamy wodę do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień. Na tym etapie na powierzchni tworzy się piana, nie trzeba jej usuwać, ponieważ spuścimy pierwszy bulion. Tak więc delikatnie spuść całą wodę, napełnij kości i podudzia czystą zimną wodą, ponownie Wyślij do słabego ognia i zagotuj.
3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Obierz również cebulę, pokrój w kostkę. Włóż do zupy, dodaj sos rybny, przykryj patelnię pokrywką, gotuj na małym ogniu, aż wołowina będzie miękka. W czasie zajmie to około półtorej do dwóch godzin.
4. Sól zupę, dodaj czarny pieprz do smaku. Umyj kolby kukurydzy, pokrój na dwie lub trzy części w zależności od wielkości kolby, włóż do garnka z zupą, gotuj przez 10 minut. Bok choy myjemy pod bieżącą wodą, rozprowadzamy 10 minut po kukurydzy. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 3 minuty.
5. Umyj zieloną cebulę, pokrój w poprzek na dwie części, włóż do zupy, gotuj przez kolejną minutę lub dwie, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
rozłóż zupę na porcje i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Kości cukrowe - 105 kcal/100g
- Golonki wołowe - 187 kcal/100g