zupa wołowa na kościach cukrowych

przygotuj pyszną zupę na bulionie! Obiad spodoba się wszystkim! Zupa z wołowiną na kościach cukrowych jest obfita, ma apetyczny wygląd. Składniki do przygotowania potrawy są dość zwyczajne, co pozostawia ślad na smaku zupy: jest pikantna, bogata, samowystarczalna. Na przykład jednym z dość niezwykłych składników jest bok choy. Bok choy - chińska kapusta liściasta, lepiej znana pod nazwą kapusta Ogonkowa, można ją kupić w supermarkecie. Kolby kukurydzy należy wybrać Młode i odmianę, która szybko się gotuje.
AnnageAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 5 g
tłuszcze 33 % 3 g
węglowodany 11 % 1 g
48 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Kości cukru myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na segmenty, wkładamy do rondla. Golonki wołowe również dokładnie myjemy, kroimy na kawałki, aby później wygodnie było podzielić je na porcje i zjeść w gotowym naczyniu. Kładziemy golenie na patelni do kości, napełniamy zimną wodą, aby całkowicie je przykryła.

2. Wysyłamy patelnię do ognia, doprowadzamy wodę do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień. Na tym etapie na powierzchni tworzy się piana, nie trzeba jej usuwać, ponieważ spuścimy pierwszy bulion. Tak więc delikatnie spuść całą wodę, napełnij kości i podudzia czystą zimną wodą, ponownie Wyślij do słabego ognia i zagotuj.

3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Obierz również cebulę, pokrój w kostkę. Włóż do zupy, dodaj sos rybny, przykryj patelnię pokrywką, gotuj na małym ogniu, aż wołowina będzie miękka. W czasie zajmie to około półtorej do dwóch godzin.

4. Sól zupę, dodaj czarny pieprz do smaku. Umyj kolby kukurydzy, pokrój na dwie lub trzy części w zależności od wielkości kolby, włóż do garnka z zupą, gotuj przez 10 minut. Bok choy myjemy pod bieżącą wodą, rozprowadzamy 10 minut po kukurydzy. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 3 minuty.

5. Umyj zieloną cebulę, pokrój w poprzek na dwie części, włóż do zupy, gotuj przez kolejną minutę lub dwie, a następnie zdejmij patelnię z ognia.

rozłóż zupę na porcje i podawaj. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Kości cukrowe - 105   kcal/100g
  • Golonki wołowe - 187   kcal/100g

Podobne przepisy