bulion na kostce cukru
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Dokładnie umyj kości, pokrój na małe segmenty, napełnij zimną wodą, Wyślij do ognia.
2. Gotuj Kości przez trzy godziny. Gdy piana, która wzrosła podczas gotowania, stanie się gęsta, usuń ją łyżką cedzakową.
3. Obierz marchewki i cebulę, umyj. Korzeń pietruszki również dokładnie umyć pod bieżącą wodą.
4. Po dwóch godzinach od zagotowania bulionu włóż do niego cebulę, marchewkę, korzeń pietruszki, sól.
5. Gotowy bulion należy przefiltrować przez gazę złożoną w kilku warstwach.
rosół to świetna baza do pierwszych dań i sosów!
Gotuj z miłością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Kości cukrowe - 105 kcal/100g