kompot z trawy cytrynowej

kompot jest jednym z najbardziej poszukiwanych półfabrykatów! Trawa cytrynowa daje bardzo smaczny kompot. Przepis wykorzystuje 45% syrop cukrowy, w razie potrzeby można zrobić 50% syrop, w tym celu wystarczy zwiększyć ilość cukru do 1 kilograma. Taki kompot będzie słodszy, to dla amatora.
Ava Ri IAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 27 g
122 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie wlej cukier, mieszając, czekając na całkowite rozpuszczenie kryształów. Gotuj syrop przez 3-4 minuty.

2. Podczas gdy syrop gotuje się, moje jagody usuwamy napotkane gałęzie. Włóż czyste jagody do przygotowanych słoików, napełnij gorącym syropem, przykryj pokrywkami.

3. Pasteryzujemy półfabrykaty przez 15 minut (jeśli słoiki są litrowe, dwulitrowe - 20 minut, trzylitrowe - 25-30 minut).

4. Następnie zwijamy puszki hermetycznie, pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie przenosimy je do stałego miejsca przechowywania.

pyszny kompot, pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Schisandra - 111   kcal/100g

Podobne przepisy