kompot z trawy cytrynowej
skład / składniki
13
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie wlej cukier, mieszając, czekając na całkowite rozpuszczenie kryształów. Gotuj syrop przez 3-4 minuty.
2. Podczas gdy syrop gotuje się, moje jagody usuwamy napotkane gałęzie. Włóż czyste jagody do przygotowanych słoików, napełnij gorącym syropem, przykryj pokrywkami.
3. Pasteryzujemy półfabrykaty przez 15 minut (jeśli słoiki są litrowe, dwulitrowe - 20 minut, trzylitrowe - 25-30 minut).
4. Następnie zwijamy puszki hermetycznie, pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie przenosimy je do stałego miejsca przechowywania.
pyszny kompot, pij z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Schisandra - 111 kcal/100g