dżem z trawy cytrynowej
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż jagody Schisandra do miski, napełnij wodą, umyj. Jeśli napotkasz gałązki, usuń je. Przenieś czyste jagody do innego pojemnika, przykryj cukrem, pozostaw na noc.
2. Rano wysyłamy pojemnik z jagodami do ognia, jeśli w nocy jest mało soku, dodaj trochę wody. Gotuj przez 5 minut od momentu wrzenia, a następnie wyłącz ogień, pozwól mu całkowicie ostygnąć.
3. Ponownie gotujemy dżem, gotujemy przez 5 minut, układamy w czystych, wysterylizowanych słoikach. Zwiń puste miejsca hermetycznie.
miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Schisandra - 111 kcal/100g