ucho rekina
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrażamy steki z rekina, a tymczasem obieramy ziemniaki, marchewkę i cebulę. Pokrój ziemniaki w kostkę, marchewki w plasterki, drobno posiekaj cebulę.
2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj. Włóż ziemniaki do wrzącej wody, po 5 minutach-cebulę i marchewkę.
3. Do prawie gotowych składników układamy steki rybne, jednocześnie dodajemy przyprawę do ryb, czekamy, aż zupa się zagotuje, sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj kuskus, gotuj przez 5 minut.
4. W gotowej zupie rozprowadzamy posiekaną zieloną cebulę, liść laurowy. Wyjmujemy mięso rekina, usuwamy kości, a następnie wracamy do ucha. Przykryj zupę pokrywką, pozostaw na 10 minut do zaparzenia.
rozłóż ucho na porcje i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kuskus - 112 kcal/100g
- Rekin - 130 kcal/100g